A325 / Pleijroute (N325): knooppunt Ressen - Velperbroek

Werkzaamheden N325/A325

Van 8 juli tot en met 25 augustus 2019 voeren we groot onderhoud uit aan de A325 en de Pleijroute (N325) tussen knooppunt Ressen en knooppunt Velperbroek. Deze wegen krijgen nieuw asfalt. Daarnaast renoveren we de vangrails in de middenberm van de A325. Langs de N325 komen 4 pechhavens. Door deze werkzaamheden ontstaat er ernstige verkeershinder. Files zijn niet te vermijden. Het verkeer wordt omgeleid via de A50, A15 en A12 en via lokale omleidingsroutes. We hebben de verkeersmaatregelen goed afgestemd met andere wegbeheerders en met alle hulpdiensten. We adviseren om, als dat kan, alternatieven zoals de fiets, openbaar vervoer te gebruiken. Maak alleen gebruik van de officiële omleidingsroutes en houd rekening met een vertraging van 15 tot 20 minuten zonder files bij het plannen van de reistijd. Kijk voor actuele reisinformatie op bereikbaargelderland.nl. Kaartje met daarop aangegeven waar per fase de werkzaamheden zijn

Let op: De data in bovenstaande afbeelding zijn niet meer actueel. De actuele data per fase zijn: fase 1: 8 tot en met 17 juli 2019. Fase 2: ongewijzigd. Fase 3: 15 tot en met 25 augustus.

Plan uw reis op tijd!

We adviseren weggebruikers om hun reis op tijd te plannen, anders te reizen, niet te reizen en hun vakantie af te stemmen op de werkzaamheden. Vertrek op tijd, houd rekening met extra reistijd en volg de aanwijzingen op de matrixborden. Volg de omleidingsroute en zorg voor een plan B. De omleidingen en afsluitingen staan aangegeven met borden langs de weg. Rij veilig en alert en houd de aangegeven snelheid aan. Doe dit voor uw eigen veiligheid en die van de wegwerkers. Bij het kopje Documenten onderaan deze pagina staat alle informatie die u nodig heeft bij het plannen van uw reis.

Bereikbaarheid Nijmeegse Vierdaagse

Tijdens de Vierdaagse is de A325 en de N325 richting Nijmegen open voor alle verkeer. Om Nijmegen uit te rijden volgt u de hoofdomleidingsroute via A15, A50 naar A12. De omleiding staat aangegeven met borden langs de weg.

Slim op weg

Tijdens de wegwerkzaamheden zullen vertragingen en files ontstaan. We adviseren daarom automobilisten om de spits te mijden, met het OV te reizen of, als het kan, niet te reizen en thuis te werken. Voor kortere ritten is de fiets een goed alternatief. Tussen Arnhem en Nijmegen ligt de snelle fietsroute RijnWaalpad. Langs de file fietsen is waarschijnlijk korter dan de reis met de auto.

Planning werkzaamheden

Van 8 juli tot en met 25 augustus 2019 (week 28 – 34) voeren we de werkzaamheden in 3 fasen uit:

Fase 1 van 8 juli tot en met 17 juli 2019 (week 28 – 29)

Maandag 8 juli 2019 starten de werkzaamheden aan de Pleijroute (N325) vanaf Nijmeegseplein (Arnhem) tot knooppunt Velperbroek. We vernieuwen het asfalt en leggen 2 pechhavens aan. De weg is afgesloten vanaf Nijmeegseplein richting A12 tot knooppunt Velperbroek. Het verkeer wordt omgeleid. De Pleijroute (N325) is wel open voor verkeer vanaf knooppunt Velperbroek naar Nijmeegseplein.

Fase 2 van 22 juli tot en met 11 augustus 2019 (week 30 – 32) 

Maandag 22 juli 2019 starten de werkzaamheden aan de A325 vanaf knooppunt Ressen tot Nijmeegseplein (Arnhem). We vernieuwen het asfalt en knappen de vangrails op. De A325 is afgesloten voor alle verkeer vanuit Nijmegen vanaf knooppunt Ressen tot Nijmeegseplein. Het verkeer wordt omgeleid. Ook de aansluiting Elst en Matsersingel zijn afgesloten. De A325 blijft open voor verkeer van Arnhem naar Nijmegen.

Fase 3 van 15 augustus tot en met 25 augustus (week 33 – 34) 

Donderdag 15 augustus 2019 starten de werkzaamheden aan de Pleijroute (N325) van knooppunt Velperbroek tot Nijmeegse plein (Arnhem). We vernieuwen het asfalt en leggen 2 pechhavens aan. De weg is afgesloten voor alle verkeer vanaf knooppunt Velperbroek A12 tot Nijmeegseplein. Het verkeer wordt omgeleid. De Pleijroute (N325) is wel open voor verkeer vanaf Nijmeegseplein naar knooppunt Velperbroek.

Overige werkzaamheden

Van 24 juni tot en met 7 juli 2019 (week 26 – 27)

Voorbereidende werkzaamheden in de avonds en nacht. Aan de A325 halen we de vangrail van de middenberm weg. Aan de N325 bereiden we de pechhavens voor.

Van 26 augustus tot en met 4 oktober (week 35 – 40)

Plaatsen van de vangrail aan de A325 vanaf Nijmeegseplein tot knooppunt Ressen in de avond en nacht.

Webcam

Weten hoe de huidige verkeerssituatie is? Bekijk de actuele verkeerssituatie via onze webcam
Let op: Gebruik een recente browser die HTML5-video ondersteunt.

Snelheidsbeperking

Van 24 juni tot en met 4 oktober 2019 verlagen we de snelheid op de A325 in beide richtingen van 100 naar 70 km per uur. Dit is zowel overdag als ’s nachts de verplichte snelheid.

Omleidingsroutes

De hoofd-omleidingsroute loopt via de A15 – A50 - A12 en staat op bovenstaande kaart aangegeven. Alle omleidingsroutes zijn te volgen via borden langs de weg.

Afsluiting fietspad Pleijbrug

We sluiten het fietspad op de Pleijbrug af van maandag 19 augustus tot en met zondag 25 augustus 2019. Verder zullen er een aantal nacht-afsluitingen zijn (tussen 21.30 uur en 6.00 uur). De afsluitingen worden aangegeven via borden langs het fietspad. De omleidingsroute voor (brom)fietsers loopt vanaf de zuidzijde van de brug in Arnhem-Zuid via de dijk naar de Oude Rijnbrug (John Frostbrug) en dan via de Westervoortsedijk terug naar de N325 en omgekeerd. (Brom)fietsers moeten 6 kilometer omrijden of het pontje van Huissen naar Westervoort nemen, afhankelijk van de bestemming.

Veilig werken en rijden

De A325 gaat van 22 juli tot en met 11 augustus 2019 dicht in de richting van Nijmegen naar Arnhem. In de richting van Arnhem naar Nijmegen blijft de A325 open. De afsluiting in 1 richting is noodzakelijk voor de veiligheid van weggebruikers en wegwerkers. Dit zorgt er ook voor dat we de werkzaamheden sneller kunnen uitvoeren. Tijdens de werkzaamheden aan de Pleijroute (N325) blijft er altijd 1 rijrichting open terwijl aan de andere kant wordt gewerkt.

Toelichting werkzaamheden

Om Gelderland bereikbaar te houden voeren we om de 9 jaar groot onderhoud uit aan de wegen. Dat geldt ook voor de A325 en de Pleijroute (N325):

Asfalteren

Op de N325 vervangen we het bestaande Zeer Open Asfalt Beton (ZOAB) door nieuw ZOAB. De voordelen van ZOAB zijn: minder spatwater, betere afvoer van regenwater en het vermindert het bandengeluid. Op de kruispunten en bij verkeerslichten verwerken we Steen Mastiek Asfaltbeton (SMA). Dit type asfalt is geschikt voor intensief gebruik door optrekkende en remmende voertuigen. Op de A325 vervangen we het bestaande geluidreducerende asfalt door een nieuwe geluidreducerende asfaltlaag. In totaal verwerken we 66.000 ton asfalt op een wegvak van 15 kilometer lengte tussen knooppunt Ressen en Velperbroek.

Lussen in het wegdek bij verkeerslichten

Om verkeerslichten optimaal te kunnen afstemmen op het verkeersaanbod, leggen we nieuwe detectielussen in het asfalt.

Pechhavens

Langs de Pleijroute (N325) maken we 4 nieuwe pechhavens in beide rijrichtingen ter hoogte van Arnhem-Zuid tussen de Koppelstraat en de afslag Huissen en 2 tussen de aansluiting Westervoortsedijk en Pleijbrug. Er zijn nu geen vluchtstroken waar voertuigen met pech kunnen staan. We starten met de voorbereidingen van de pechhavens tussen 24 juni en 7 juli 2019 en bouwen deze af tijdens de uitvoering van fase 1 en fase 3.

Vangrails

We renoveren de vangrails van de middenberm aan de A325 duurzaam op. De bestaande vangrails halen we tijdelijk weg. De slechte delen vervangen we door nieuwe. De delen die nog goed zijn worden eerst ontzinkt en krijgen daarna een nieuwe zinklaag. De totale lengte van deze vangrails is 9 kilometer. Het wegnemen en terugplaatsen van de vangrails gebeurt ’s avonds en ’s nachts. Daarvoor sluiten we de linker rijstrook af. Tussen 24 september en 4 oktober 2019 is er geen midden-vangrail aanwezig. Ter vervanging plaatsen we een tijdelijke barrière als afscheiding. Ook verlagen we de snelheid van 100 naar 70 kilometer per uur.

Documenten

Foto's

Onderstaande foto's geven een impressie van de werkzaamheden op en aan de N325/A325.

    Auto's en fietsers langs de A325-N325

De foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van Rob Kleering provincie Gelderland.

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.