Gelderland geletterd

Er zijn veel taalgroepen, cursussen, spreekuren, lessen om volwassenen met Nederlands als moedertaal te helpen met lezen en schrijven, maar de aanmeldingen vallen tegen. Herken je dit? Hoe bereik je deze doelgroep?
Gelderland geletterd

Campagne opzet

De campagne is gestart tijdens de Week van Lezen en Schrijven. Op donderdag 9 september 2021 vroegen we in Nijmegen, Beuningen en Druten extra aandacht voor de campagne. Onder het genot van een kop koffie vertelden mensen uit de doelgroep over hun ervaringen met laaggeletterdheid, maar ook over de mogelijkheden en oplossingen die er zijn.

De campagne is gebaseerd op 4 thema’s:
gezin, gezondheid, geld en werk.

Er is nu nog meer aandacht voor het perspectief van een Laaggeletterde. Beter lezen en schrijven biedt de mogelijkheid om mee te doen. Mailen voor je werk, post van het ziekenhuis lezen, je kind helpen bij het huiswerk of zelf een rekening online te betalen. De campagne bestaat uit de spotjes op radio en tv via Omroep Gelderland en wordt digitaal verspreid via de sociale media. Ook de gedrukte posters en de flyers zullen niet ontbreken.

Materialen nodig?

De materialen in de toolkit zijn voor elke Gelderse partner toegankelijk en vrij te gebruiken in de vorm, zoals deze worden aangeboden. Op de achterzijde van de A5-flyer is ruimte voor eigen informatie. Wij verzoeken u vriendelijk de oude materialen niet meer te gebruiken en deze, in verband met afgekochte rechten, te verwijderen.