Blogs

Lees hier verder over ervaringen van anderen. We brengen cultuur en erfgoed in Gelderland graag dichterbij. Dit doen we door het delen van ervaringen. Er zijn blogs, interviews en films te vinden op deze pagina.

Uit de Verf: Levi van Veluw

Levi van Veluw werkt in verschillende disciplines. Zo bestaat zijn oeuvre onder andere uit installaties, kinetische sculpturen, video’s, tekeningen en foto’s. In zijn werk onderzoekt hij de relatie tussen het spirituele, rationele en materiële. Hij studeerde aan de kunstacademie in Arnhem. Dit is een van de redenen waarom zijn werk opgenomen is in de provinciale kunstcollectie.

Johan de Haas (1923-2021): kunstenaar en leermeester

In november 2021 overleed kunstenaar Johan de Haas. Hij leefde bijna een eeuw. In deze periode heeft Johan de Haas zijn sporen in Gelderland achtergelaten. Dat deed hij onder meer als kunstenaar en als leermeester.

Uit de verf 5: Marie Reintjes

In de serie Uit de verf belichten we kunstenaars uit de kunstcollectie van de provincie Gelderland. We doen dat door middel van 10 blogs. Dit 5e blog, bestaat uit een interview met Marie Reintjes (1990).

Uit de verf 4: Ide André

In de serie Uit de verf belichten we kunstenaars uit de kunstcollectie van de provincie Gelderland. We doen dat door middel van 10 blogs. Dit 4e blog, bestaat uit een interview met Ide André (Ede, 1990).

Edith Meijering

Een kleurrijke, gepassioneerde kunstenaar (1962-2022). Wij kenden de Zutphense kunstenaar als een kleurrijk persoon die gepassioneerd over kunst kon vertellen.
Eind november overleed Mirjam Geelink (Groenlo 1962 - Arnhem 2021): kunstenaar, schrijver en curator. Tussen 2000 en 2017 was ze coördinator van de kunstcollectie in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem en van 1981 tot 1986 was ze lid van de kunstcommissie van de provincie Gelderland. Daarnaast schreef ze veel over kunst en tentoonstellingen.

Uit de verf 3: Carin Unverzagt

In de serie Uit de verf belichten we kunstenaars uit de kunstcollectie van de provincie Gelderland. We doen dat door middel van 10 blogs. Dit 3e blog, bestaat uit een interview met Carin Unverzagt.

Uit de verf 2: Esmee Seebregts

In de serie Uit de verf belichten we kunstenaars uit de kunstcollectie van de provincie Gelderland. We doen dat door middel van 10 blogs. Deze keer: Esmee Seebregts.

Uit de Verf 1: Kitty van der Mijll Dekker

In de serie Uit de verf belichten we kunstenaars uit de kunstcollectie van de provincie Gelderland. We doen dat door middel van 10 blogs. Dit 1e blog gaat over Kitty van der Mijll Dekker.

Nog meer zien?

We hebben door de jaren heen heel veel kunstenaars in de spotlight gezet. U kunt via ons archief al deze artikelen terugvinden!