N845: Wijchen - Nederasselt

In 2024 voeren we groot onderhoud uit aan de N845 tussen Wijchen en Nederasselt. We vervangen het asfalt van de weg en we verbeteren de verkeersveiligheid.

Wat gaan we doen?

Op de N845 brengen we de maximale snelheid terug van 100 km/uur naar 80 km/uur. Daarnaast staan we op een deel van de N845 landbouwverkeer toe op de rijbaan. Bij het kruispunt met de Van Cittersweg leggen we een rotonde aan. We voeren onderhoud uit aan het asfalt, openbare verlichting, geleiderail, bewegwijzering en bebordingen. Ook optimaliseren we een aantal inritten en gaan we vergroenen langs de weg en op de carpoolplaats.

U kunt hier het ontwerp van de N845 (PDF 6.9 MB) en de rotonde Cittersweg (PDF 2 MB) bekijken.

Participatie

Het ontwerp is tot stand gekomen in afstemming met de gemeenten Wijchen, de politie en Leefbaarheidsgroepen Balgoij en Niftrik, Belangenvereniging de Loonse Waard en vertegenwoordigers van de agrarische sector. Op donderdag 19 mei 2022 organiseerden wij een informatieavond in hotel Hoogeerd in Niftrik waar we veel belangstellenden gesproken hebben over de voorgestelde maatregelen. Enkele bezoekers en belangstellenden hebben vragen gesteld naar aanleiding van de getoonde ontwerpen. Onze antwoorden (PDF 150 kB)  op die vragen vindt u hier.

Planning

Wanneer?Wat?

2021-2022

Verkenning van de weg; in kaart brengen knelpunten

2022

Vaststellen welke werkzaamheden we uit kunnen voeren

2023

Voorbereiding van de werkzaamheden

September 2024

Selectie aannemer en uitvoering werkzaamheden

Bereikbaar Gelderland

Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.