N330: Hummelo - Zelhem

Eind 2023/begin 2024 voeren we groot onderhoud uit aan de N330 tussen Hummelo (N314) en Zelhem (N315). Daarnaast onderzoeken we hoe we de verkeersveiligheid op dit wegvak kunnen verbeteren. Momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen daarvoor.

Inloopbijeenkomst

Op woensdag 16 november 2022 organiseerden wij een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst gaven wij een toelichting op ons wegontwerp aan aanwonenden en belangstellenden. Zij konden onze plannen bekijken en daar vragen over stellen aan onze medewerkers en gemeente Brockhorst. Dit was waardevol. De informatie nemen we mee bij het ontwerpen van het definitief wegontwerp. De visualisatie van het wegontwerp vindt u onder het kopje ‘ontwerptekeningen’. 

Reactienota

Tijdens de informatiebijeenkomst op 16 november 2022 konden belangstellenden verduidelijkende vragen stellen over het wegontwerp en maatregelen. Bij de bijeenkomst toonden we ook de ontwerptekeningen. De vragen en antwoorden die tijdens de bijeenkomsten gesteld werden, staan in de reactienota. In deze nota geven wij een reactie op alle vragen en opmerkingen.

Vervolg

Wij hebben nog geen informatie over wanneer wij de werkzaamheden eind 2023/begin 2024 gaan uitvoeren en wat dat voor de omwonenden en de weggebruikers betekent. Deze informatie volgt het voorjaar van 2023.

Maatregelen na verkenning

Samen met de gemeente Bronckhorst en de politie onderzochten we hoe we de verkeersveiligheid op het wegvak N330 tussen Hummelo (N314) en Zelhem (N315) kunnen verbeteren. We hebben gekeken hoe we de naleving van de maximale toegestane snelheid van 60 kilometer per uur kunnen verbeteren. En hoe we de verkeersveiligheid van bijvoorbeeld fietsers kunnen verbeteren. We brachten knelpunten in beeld en bedachten mogelijke oplossingen. 

De belangrijkste maatregelen zijn:

  • De vervanging van de aanliggende fietsstroken door een vrijliggend fietspad.
  • Het toevoegen van een aantal plateaus om de snelheid van 60 kilometer per uur beter te kunnen beheersen.

Ontwerptekeningen trajectverkenning N330

Bekijk hieronder de ontwerptekeningen.

Planning

Wanneer?Wat?

2022

Vergunningen en procedures

2023

Aanbesteding werkzaamheden

Eind 2023 / begin 2024

Uitvoering werkzaamheden

Bereikbaar Gelderland

Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.