Nieuwsberichten N346-Lochem

Hier vindt u een overzicht van nieuwsberichten over de N346-Lochem.

Herstart bouwwerkzaamheden Nettelhorsterbrug Lochem

Door het brugongeval tijdens hijswerkzaamheden aan de Nettelhorsterbrug op 21 februari 2024 werd het bouwterrein van de brug wekenlang afgesloten voor onderzoek. Op 22 april 2024 gaf de Arbeidsinspectie het terrein weer vrij voor bouwbedrijf BAM en opdrachtgever provincie Gelderland.

Vervolg werkzaamheden Goorseweg

Vanaf 2 juli 2024 moet verkeer op de Goorseweg rekening houden met vertragingen. Op meerdere momenten van de dag kan de weg voor 5 tot 10 minuten afgesloten zijn, ter hoogte van de bouwlocatie van de brug. Dat is nodig om beschadigde delen van de brug veilig op te ruimen.

Werkzaamheden Kwinkweerd begin juni klaar

De werkzaamheden aan de Kwinkweerd zijn bijna klaar. Van 29 april t/m 4 juni 2024 vinden de laatste asfalteringswerkzaamheden op deze parallelweg plaats.

Bouwterrein brug bij Lochem vrijgegeven

Op 22 april 2024 heeft de Arbeidsinspectie het bouwterrein van de Nettelhorsterbrug in Lochem vrijgegeven. Dit betekent dat het onderzoek op het bouwterrein klaar is en wij als opdrachtgever en bouwbedrijf BAM het terrein weer mogen betreden. De oorzaak van het brugongeval is nog niet bekend.

Werkzaamheden N346 Schakel Achterhoek A1 weer opgestart

Direct na het brugongeval in Lochem zijn alle werkzaamheden voor het project N346 Schakel Achterhoek-A1 stilgelegd. De bouwlocatie van de brug blijft vooralsnog gesloten. De werkzaamheden aan de nieuwe provinciale weg zijn inmiddels hervat. De parallelweg langs de Kwinkweerd zal dit voorjaar vrijwel klaar zijn.

Instorten deel van de brug Lochem

Het nieuws dat de brug bij Lochem is ingestort heeft ons diep geraakt. Ons medeleven gaat uit naar alle slachtoffers en gewonden en hun families. We wensen iedereen die betrokken is heel veel sterkte.

Aankomst brugdelen voor de Nettelhorsterbrug in Lochem

Woensdag 7 en donderdag 8 februari 2024 zijn de eerste delen van de toekomstige brug (de Nettelhorsterbrug) over het Twentekanaal in Lochem per boot aangekomen. De brug is door een gespecialiseerd bedrijf in België gemaakt (Aelterman uit Gent) en wordt in delen naar Lochem gebracht.

Wethouder van Lochem zet naamgevers bruggen in zonnetje

Wethouder Ria Leliveld zette donderdag 21 december 2023 Wim Janssen uit Laren en Hugo Hagemeijer uit Lochem in het zonnetje. De winnaars van de namenwedstrijd voor de 2 nieuwe bruggen in Lochem kregen een heerlijke taart en een straatnamenbord mee naar huis.

Bekendmaking winnende namen voor de bruggen in Lochem

‘Nettelhorsterbrug‘ en ‘Ampsense Knoop’. Dat zijn de 2 winnende namen voor de nieuwe bruggen in Lochem geworden. Deze uitslag maakte provincie Gelderland eerder vanmiddag via 2 filmpjes bekend. De namen worden vereeuwigd op de bruggen.

Top 3 namenwedstrijd nieuwe bruggen Lochem bekend

Op 19 november 2023 bracht Sinterklaas naast een hoop pepernoten en Pieten nog iets leuks mee naar Lochem. Tijdens de Sinterklaasintocht werd bekend gemaakt op welke ingezonden namen voor de nieuwe bruggen in Lochem u kunt stemmen!

Namenwedstrijd bruggen Lochem

Lochem krijgt er 2 bruggen bij. Deze zijn straks onderdeel van de nieuwe provinciale weg N346 Schakel Achterhoek-A1. Provincie Gelderland organiseert een namenwedstrijd voor deze bruggen. Iedereen kan tot en met 12 november 2023 meedoen.

Vooruitblik werkzaamheden

De werkzaamheden om de N346 Schakel Achterhoek A1 aan te leggen lopen op schema om medio 2025 te worden opgeleverd.

Werkzaamheden bij de Goorseweg

We vervangen de grote buisleiding die onder de Goorseweg bij het Streekbetonterrein ligt. Dat is nodig omdat daar de N346 Schakel Achterhoek en de parallelwegen overheen komen te liggen. Verkeer ondervindt nauwelijks hinder van de werkzaamheden.

Kruispunt Kwinkweerd / Rengersweg aangepast

Tussen 21 en 23 juli 2023 hebben we het kruispunt Kwinkweerd/Rengersweg aangepast. De Rengersweg (N332) tussen de A1 en Lochem is weer open voor verkeer.

Vooruitblik werkzaamheden

De werkzaamheden om de N346 Schakel Achterhoek A1 aan te leggen lopen op schema om medio 2025 te worden opgeleverd. Met de aanpassing van het kruispunt Kwinkweerd/Rengersweg en de verbreding van het spoorviaduct is het 1e weggedeelte van de N346 Schakel Achterhoek-A1 een feit. Tot aan de Twentse Kabel Fabriek maakt verkeer al gebruik van de nieuwe provinciale weg met een tijdelijke rijstrookindeling.

9-daagse afsluiting tussen Lochem en de A1

Tussen 21 juli en 31 juli 2023 voeren we werkzaamheden uit aan de Rengersweg en het kruispunt met de Kwinkweerd. We voeren de werkzaamheden bewust uit in de zomervakantie om de hinder tot een minimum te beperken. Er zijn omleidingsroutes. Verkeer moet rekening houden met een langere reistijd.

Regio bereikbaar tijdens werkzaamheden wegen bij Lochem

We werken in 2023 gelijktijdig aan de N332, N346 en N825 in de omgeving van Lochem. De werkzaamheden stemmen we zorgvuldig op elkaar af. Toch is het onvermijdelijk dat er hinder ontstaat en er afsluitingen en omleidingen zijn.

Aannemer start met werkzaamheden N346 Schakel Achterhoek A1

Tussen 2023 en 2025 legt aannemer BAM de nieuwe provinciale weg aan: de N346 Schakel Achterhoek-A1. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van provincie Gelderland. In februari 2023 starten de voorbereidende werkzaamheden. Er zijn voorlopig geen afsluitingen of omleidingen nodig.

Veel belangstelling voor ontwerp N346 Schakel Achterhoek – A1

Op woensdag 7 september 2022 organiseerden we samen met aannemer BAM een inloopbijeenkomst over het ontwerp en de uitvoering van de N346 Schakel Achterhoek - A1.

Inloopbijeenkomst ontwerp N346 Schakel Achterhoek-A1

Samen met aannemer BAM Infra organiseren we een inloopbijeenkomst over het ontwerp en de uitvoering van de N346 Schakel Achterhoek - A1. Belangstellenden zijn van harte welkom op woensdag 7 september 2022 tussen 16:00 en 21:00 uur in de Schouwburg, Oosterwal 22, Lochem.

Ondertekening uitvoeringscontract N346 Schakel Achterhoek-A1

Op 15 juni 2022 ondertekenden gedeputeerde Helga Witjes en Michael van den Hoonaard (directeur bij BAM Infra Nederland) het uitvoeringscontract N346 Schakel Achterhoek-A1. Hiermee geeft provincie Gelderland opdracht aan BAM om de nieuwe weg aan te leggen.

Definitieve gunning contract N346 Schakel Achterhoek-A1 aan BAM Infra Nederland

De aanleg van de N346 Schakel Achterhoek-A1 in de gemeente Lochem is gegund aan BAM Infra Nederland. Dat betekent dat BAM Infra Nederland het ontwerp verder uitwerkt en de N346 Schakel Achterhoek-A1 realiseert.

Eerdere nieuwsberichten

Het overzicht van nieuwsberichten van voor 1 maart 2022 kunt u bekijken in Archiefweb.