Werkzaamheden Kwinkweerd begin mei klaar

De werkzaamheden aan de Kwinkweerd zijn bijna klaar. Van 29 april t/m 3 mei 2024 vinden de laatste asfalteringswerkzaamheden op deze parallelweg plaats.
Gepubliceerd op: 29-april-2024

De werkzaamheden vinden plaats op 29 april van 18.00 uur tot en met 3 mei om 06.00 uur. Het bestemmingsverkeer informeren we ter plaatse met borden hoe de bedrijven aan de weg bereikbaar zijn.

Bereikbaarheid bedrijven tijdens werkzaamheden

  • De asfaltwerkzaamheden voeren we in de avond en nacht uit. Daarmee verminderen we de hinder zoveel mogelijk.
  • We asfalteren de Kwinkweerd in gedeelten.. 
  • Op vrijdag 3 mei overdag brengen we de belijning op de Kwinkweerd aan. Deze werkzaamheden kunnen plaatselijk voor enige verkeershinder zorgen, doordat er dan maar 1 rijstrook beschikbaar is.
  • De bedrijven langs de Kwinkweerd hebben we geïnformeerd over de werkzaamheden. 
  • Het bestemmingsverkeer informeren we ter plaatse met borden. 

Planning afhankelijk van het weer

De asfaltwerkzaamheden zijn weersafhankelijk. Bij (erg) nat weer kan het gebeuren dat we de werkzaamheden uitstellen. Als dat het geval is, laten we dat zo snel mogelijk weten. 

Situatie vanaf 1 mei 

Vanaf woensdag 1 mei zijn de bedrijven aan de Kwinkweerd bereikbaar via de parallelweg. Voor vrachtverkeer is de parallelweg alleen bereikbaar via het nieuwe kruispunt ter hoogte van ForFarmers. Bij TKF wordt ook een aansluiting op de Kwinkweerd gemaakt. Vrachtverkeer komende vanuit Lochem dat aan de Kwinkweerd moet zijn wordt doorverwezen naar het nieuwe kruispunt ter hoogte van ForFarmers. De  bedrijven langs de Kwinkweerd hebben we geïnformeerd over de bereikbaarheid. Het bestemmingsverkeer informeren we ter plaatse met borden. 

Fietsers en voetgangers 

Fietsers kunnen vanaf 3 mei in 2 richtingen gebruik maken van de  Kwinkweerd. Voor voetgangers is dan een nieuw voetpad beschikbaar over de gehele lengte van de Kwinkweerd. 

Vervolg

Nadat we de Kwinkweerd hebben geasfalteerd, verwijderen we de bouwhekken, werken we de bermen af, plaatsen we verkeersborden en maken we de Kwinkweerd weer netjes. Ook brengen we dan de belijning aan op de nieuwe provinciale weg die naast de Kwinkweerd ligt. Bomen en struiken plaatsen we waar dat mogelijk is in dit najaar.