Werken bij de provincie

Help ook mee om de grootste provincie van Nederland nog mooier te maken!
Huis der Provincie

Gelderland is (volgens ons) de mooiste provincie van Nederland! Elke dag werken onze 1.500 medewerkers eraan om Gelderland mooi, schoon, welvarend en veilig te houden. Want Gelderland is van en voor ons allemaal. We doen dit met veel motivatie en kennis, en uiteraard samen met inwoners, allerlei organisaties en andere partijen.

Samen zoeken we telkens naar nieuwe passende oplossingen voor complexe maatschappelijke opgaven zoals energietransitie, mobiliteit en milieu. Dit maakt ons werk uitdagend, interessant en zinvol.

Provincie als werkgever

We werken met medewerkers die verantwoordelijkheid nemen voor doelen en resultaten in hun werk. We werken op basis van verschillende arbeidsrelaties (dienstverband, inhuur, detachering). Het uitgangspunt daarbij is om de arbeidsrelatie te kiezen die past bij onze doelstellingen en bij de mensen met wie we werken. Meer weten over de provincie als organisatie? Lees dan 'de provincie als werkgever'.

Over onze organisatie

Wist je dat alle provincies dezelfde kerntaken hebben? We werken allemaal in opdracht van de politiek. De uitkomst van de verkiezingen bepaalt in grote lijnen wat we doen. Met collega’s werk je, in opdracht van Gedeputeerde Staten, aan maatschappelijke vraagstukken die we met onze partners willen oplossen. We vertellen er graag meer over.