Werkzaamheden N346 Schakel Achterhoek A1 weer opgestart

Direct na het brugongeval in Lochem zijn alle werkzaamheden voor het project N346 Schakel Achterhoek-A1 stilgelegd. De bouwlocatie van de brug blijft vooralsnog gesloten. De werkzaamheden aan de nieuwe provinciale weg zijn inmiddels hervat. De parallelweg langs de Kwinkweerd zal dit voorjaar vrijwel klaar zijn.
Gepubliceerd op: 22-maart-2024

Bouwterrein brug 

De bouwlocatie van de Nettelhorsterbrug is afgesloten door de Arbeidsinspectie voor onderzoek. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. Dat zal verder onderzoek moeten uitwijzen. Het is nog niet bekend wanneer de Arbeidsinspectie het bouwterrein vrijgeeft. De komende periode brengen we als opdrachtgever samen met bouwbedrijf BAM in beeld wat het ongeval voor de uitvoering en planning van de bouw van de brug betekent. Op dit moment is dat nog onduidelijk. Overige werkzaamheden aan de zuidzijde van het Twentekanaal zijn sinds 4 maart 2024 weer opgestart. 

Werkzaamheden parallelweg Kwinkweerd 

Het einde van de wegwerkzaamheden van de parallelweg langs de Kwinkweerd komt dichterbij. De afgelopen maanden is de bestaande verharding verwijderd, is er nieuwe riolering aangelegd en is de fundering van de parallelweg en het voetpad aangebracht. In 3 fasen ronden we de werkzaamheden aan de parallelweg af. Vanaf 3 april worden de eerste delen geasfalteerd en leggen we het voetpad aan. Begin mei zijn de asfalteringswerkzaamheden klaar. Daarna richten we de bermen in, brengen we borden aan en maken we de Kwinkweerd weer netjes. In het najaar planten we bomen en struiken.   

Bereikbaarheid bedrijven Kwinkweerd in april 

Tijdens de werkzaamheden in april blijven bedrijven en winkels bereikbaar. De werkzaamheden worden meestal overdag uitgevoerd. In sommige gevallen vinden de werkzaamheden in de avond en de nacht plaats, zodat bedrijven overdag bereikbaar blijven. 

Bereikbaarheid bedrijven Kwinkweerd begin mei 

De bedrijven aan de Kwinkweerd zijn vanaf begin mei bereikbaar via het nieuwe kruispunt ter hoogte van ForFarmers. Alleen Praxis, Wila, de Twentse Kabelfabriek en Reudink houden één gezamenlijke toegang op de hoofdrijbaan ter hoogte van de Praxis. De betreffende bedrijven langs de Kwinkweerd zijn of worden geïnformeerd over de werkzaamheden en de tijdelijke ontsluiting. Het bestemmingsverkeer informeren we ter plaatse met borden.   

De Kwinkweerd is ter hoogte van het station nog niet aangesloten aan de nieuwe provinciale weg. Vanwege het brugongeval is op dit moment nog niet bekend wanneer we de Kwinkweerd ook aan deze oostzijde kunnen aansluiten. Zodra we hierover meer duidelijkheid hebben, laten we het weten.    

Fietsers en voetgangers 

Fietsers kunnen vanaf begin mei in 2 richtingen gebruik maken van de parallelweg langs de Kwinkweerd. Voor voetgangers is dan een nieuw voetpad beschikbaar over de gehele lengte van de Kwinkweerd. 

Afsluiting Stationsweg oostzijde NS-station: 15 april t/m 3 mei 2024 

Het NS-station van Lochem krijgt aan de oostzijde een nieuw parkeerterrein (150 parkeerplaatsen).De bestaande parkeervoorziening aan de westzijde voor auto’s maakt plaats voor de Ampsense Knoop (de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug naar het station) en een nieuwe fietsenstalling. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren, sluiten we vanaf 15 april t/m 3 mei 2024 de Stationsweg ten oosten van het NS-station af voor al het gemotoriseerde verkeer. Verkeer leiden we om via de Goorseweg en de Mogezompsweg.  Het station en de parkeerplaatsen blijven gewoon bereikbaar met de auto. Deze afsluiting geldt niet voor fietsers en voetgangers.