Bouwterrein brug bij Lochem vrijgegeven

Op 22 april 2024 heeft de Arbeidsinspectie het bouwterrein van de Nettelhorsterbrug in Lochem vrijgegeven. Dit betekent dat het onderzoek op het bouwterrein klaar is en wij als opdrachtgever en bouwbedrijf BAM het terrein weer mogen betreden. De oorzaak van het brugongeval is nog niet bekend.
Gepubliceerd op: 23-april-2024

De Arbeidsinspectie is nog bezig met het onderzoek naar de oorzaak. Onbevoegden mogen het bouwterrein niet op. 

Volgende stappen 

Samen met bouwbedrijf BAM ruimen we de komende tijd het bouwterrein op en bekijken we de schade. Dit was eerder niet mogelijk, omdat alleen de Arbeidsinspectie toegang had tot het bouwterrein. Daarna kijken we hoe het vervolg van de planning en werkzaamheden eruit gaat zien. Wat zeker is, is dat de aanleg van de brug wordt vervolgd. Er moet nog worden bepaald wat daarvoor nodig is en wanneer die werkzaamheden kunnen starten. Zodra daarover meer duidelijk is, communiceren we dat.   

Werkzaamheden niet zichtbaar 

BAM plaatst een scherm langs het bouwhek. De opruimwerkzaamheden vinden hierdoor buiten het zicht plaats, onder andere voor de verkeersveiligheid op de aangrenzende weg. Onbevoegden mogen het bouwterrein niet betreden. 

Werkzaamheden andere onderdelen   

De N346 Schakel Achterhoek-A1 is een belangrijk infrastructuurproject voor de omgeving van Lochem. Het zal de doorstroming en bereikbaarheid verbeteren. De werkzaamheden rondom de Nettelhorsterbrug liggen momenteel stil, maar andere werkzaamheden die onderdeel uitmaken van het project lopen door. Werkzaamheden die deel uitmaken van de nieuwe provinciale weg verlopen volgens planning, zoals de Kwinkweerd, Goorseweg en het stationsgebied.  

Omdat de Nettelhorsterbrug later klaar is, blijft de bestaande Lochemse Brug over het Twentekanaal beschikbaar voor het autoverkeer. De nieuwe provinciale weg zou in 2025 worden geopend. Het is momenteel nog niet duidelijk of deze planning uitloopt.