Namenwedstrijd bruggen Lochem

Lochem krijgt er 2 bruggen bij. Deze zijn straks onderdeel van de nieuwe provinciale weg N346 Schakel Achterhoek-A1. Provincie Gelderland organiseert een namenwedstrijd voor deze bruggen. Iedereen kan tot en met 12 november 2023 meedoen.
Gepubliceerd op: 9-oktober-2023

Er komt een boogbrug over het Twentekanaal. Deze is voor auto’s, motoren, bussen, vrachtwagens en tractoren. En er komt een voetgangers- en fietsersbrug van én naar het NS-station. Beide bruggen krijgen een eigen naam. Wij willen daar graag de inwoners bij betrekken en nodigen iedereen uit om aan de namenwedstrijd mee te doen! De namen worden vereeuwigd op de bruggen. De nieuwe provinciale weg en beide bruggen worden in 2025 geopend voor verkeer.  

Doet u mee?  

Via www.gelderland.nl/bruglochem kunt u meedoen. Ook zijn daar de voorwaarden en spelregels te vinden. Meedoen kan tot en met zondag 12 november 2023. Daarna kiest een deskundige jury uit Lochem uit de inzendingen 3 namen voor elke brug. Vervolgens mogen de inwoners van Lochem daarop te stemmen. De naam met de meeste stemmen komt op de brug. Begin december 2023 wordt per brug de winnende naam bekend gemaakt.  

Meer informatie 

Meer informatie over de N346 Schakel Achterhoek-A1 vindt u op onze projectpagina: www.gelderland.nl/N346.