Vooruitblik werkzaamheden

De werkzaamheden om de N346 Schakel Achterhoek A1 aan te leggen lopen op schema om medio 2025 te worden opgeleverd.
Gepubliceerd op: 3-oktober-2023

Met de aanpassing van het kruispunt Kwinkweerd/Rengersweg en de verbreding van het spoorviaduct is het 1e weggedeelte van de N346 Schakel Achterhoek-A1 een feit. Tot aan de Twentse Kabel Fabriek maakt verkeer al gebruik van de nieuwe provinciale weg met een tijdelijke rijstrookindeling. 

Kwinkweerd 

Naar verwachting is maart 2024 de gehele Kwinkweerd aangepast. Dit is 2 maanden later dan dat we eerder aangaven, maar wel noodzakelijk om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. De huidige Kwinkweerd is dan veranderd in een parallelweg met daarnaast de nieuwe provinciale weg. Vanaf november 2023 worden de eerste nieuwe bomen en beplanting aangebracht.  

Werkzaamheden bruggen 

Voor de nieuwe brug over het Twentekanaal zijn de afgelopen periode de heipalen en de damwanden geslagen. In oktober 2023 start aannemer BAM met de bouw van de landhoofden en de aanleg van de opritten naar/ van de brug.  Ook zijn inmiddels de eerste vormen zichtbaar van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug die naar het station toegaat.  

Vooruitblik 2024 

In de eerste helft van 2024 werken we op 3 plekken tegelijk. We leggen dan  de nieuwe provinciale weg ten zuiden van de huidige Goorseweg verder aan, starten met de inrichting van het stationsgebied en werken ter plaatse van het Streekbetonterrein waar de nieuwe brug komt.  Er is nauwelijks hinder voor verkeer. Tegen die tijd, zullen we over deze werkzaamheden meer informatie over delen. In de zomer van 2024 vinden werkzaamheden plaats om het kanaalpark in te richten. Op de foto is te zien dat er hard wordt gewerkt aan beide oevers bij het Twentekanaal. Op deze plek komt straks de nieuwe brug.