Bekendmaking winnende namen voor de bruggen in Lochem

‘Nettelhorsterbrug‘ en ‘Ampsense Knoop’. Dat zijn de 2 winnende namen voor de nieuwe bruggen in Lochem geworden. Deze uitslag maakte provincie Gelderland eerder vanmiddag via 2 filmpjes bekend. De namen worden vereeuwigd op de bruggen.
Gepubliceerd op: 12-december-2023

Massaal gestemd  

Tot en met woensdag 6 december 2023 kon er gestemd worden op 3 namen per brug. Voor de brug over het Twentekanaal ging de strijd tussen De Overstreek, Nettelhorsterbrug en Naoberbrug. En voor de voetgangers- en fietsersbrug kon er gekozen worden uit Rode Loper, De Kwinkslag en Ampsense Knoop. Deze namen waren eerder door de jury genomineerd. Er was veel belangstelling voor de namenwedstrijd; zo is er ruim 700 keer gestemd op een naam voor de brug over het Twentekanaal. Op de namen voor de andere brug is ook bijna 700 keer gestemd.

De N346 Schakel Achterhoek-A1   

De Nettelhorsterbrug en de Ampsense Knoop maken straks deel uit van de nieuwe provinciale weg N346 Schakel Achterhoek A1. Deze nieuwe weg is een belangrijke schakel tussen de Achterhoek, de A1 en de Stedendriehoek (Deventer-Zutphen-Apeldoorn). We leggen deze samen aan om de veiligheid en doorstroming van het doorgaande verkeer te verbeteren.