Vergunningen

Op deze pagina vindt u alle vergunningen en ontheffingen die u bij ons kunt aanvragen. Ook leest u wanneer en hoe u een melding doet. Gebruik om te zoeken de zoekfunctie, de indeling op alfabet of thema, of klik op 1 van de onderstaande overzichtspagina's.

Wanneer u in de zoekbalk het woord 'overzichtspagina' intypt, verschijnen alle overzichtspagina's per onderwerp.

Vergunningen

Inloggen met DigiD, eHerkenning of eIDAS

Op deze pagina vindt u meer informatie over deze manier van inloggen, het portaal Mijn Gelderland en krijgt u antwoord op uw meest gestelde vragen.

Jaarverslag

Provincie Gelderland is verantwoordelijk voor vergunningverlening, toezicht en indien nodig handhaving bij ongeveer 200 bedrijven. Ook houden we toezicht op vuurwerkevenementen en bodemsaneringen. We rapporteren hierover in het Jaarverslag vergunningverlening, toezicht en handhaving.

Duidelijke regels en afspraken

Om Gelderse bedrijven een gelijke behandeling te geven, is het nodig om duidelijke regels en afspraken te hebben. Het Beleidsplan vergunningverlening, toezicht en handhaving fysieke leefomgeving biedt een compleet overzicht met de wettelijke voorwaarden en provinciale regels.

Uitvoeringsprogramma

De provinciale organisatie en de Gelderse omgevingsdiensten voeren taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. In het Uitvoeringsprogramma vergunningverlening, toezicht en handhaving staat wat we doen, welke doelen we stellen en welke keuzes we maken.