Inloggen met DigiD, eHerkenning of eIDAS

Aanvragers van een vergunning, ontheffing of subsidie en indieners van een melding of een Bibob-vragenformulier bij provincie Gelderland hebben hebben DigiD, eHerkenning of eIDAS nodig om in te kunnen loggen in het portaal Mijn Gelderland.
Laatst gewijzigd op: 7-augustus-2023

Via het portaal Mijn Gelderland kunt u verschillende aanvragen doen; vergunningen, ontheffingen en subsidies. Ook kunt u een melding of een Bibob-vragenformulier indienen, bezwaar maken of een schriftelijke klacht indienen. Het aanvragen van DigiD kan enkele werkdagen duren. Een aanvraag voor eHerkenning duurt maximaal 7 (werk)dagen. Houd hier rekening mee als u een aanvraag wilt indienen. Lukt het niet om een aanvraag in te dienen? Dan kunt u contact met ons opnemen via het vragenformulier onderaan deze pagina.

Gebruik DigiD alleen voor aanvragen die u als particulier wilt indienen. U bent namelijk aansprakelijk voor de vergunning of subsidie die u ontvangt. Organisaties met een KvK-nummer (overheden, rechtspersonen, stichtingen en bedrijven) hebben altijd eHerkenning nodig om in te loggen. Doet u namens een andere partij een aanvraag, dan moet u gebruik maken van ketenmachtiging.

Heeft u vragen over inloggen op Mijn Gelderland?

Over het inloggen op het portaal Mijn Gelderland hebben we dit overzicht met veelgestelde vragen gemaakt.

Ketenmachtiging

Wilt u een andere partij, bijvoorbeeld een tussenpersoon of een bureau, uw aanvraag laten doen, dan moet u deze partij machtigen via ketenmachtiging. Dit regelt u of de gemachtigde via een leverancier van eHerkenning.

Houd rekening met de tijd die daarvoor nodig is. Via ketenmachtiging is de veiligheid en betrouwbaarheid van uw gegevens en die van de gemachtigde partij gewaarborgd. In deze situatie hoeft u als aanvrager geen eHerkenning te hebben. Voor eenmanszaken kunnen andere oplossingen gelden. Vraag dit na bij een leverancier van eHerkenning.

Het gebruik van DigiD-machtigen is in het portaal Mijn Gelderland niet mogelijk.

Inloggen met DigiD, eHerkenning of eIDAS

Uw subsidie stap voor stap

In de video hiernaast ziet u hoe u subsidie aanvraagt en wat er daarna gebeurt.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier. Of bel ons op nummer: 026 359 9999.