Overzicht Instagram posts

Alle foto's die wij posten op Instagram, zijn hier terug te vinden. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Klik op de foto.

Nieuw Drassig Land: verbonden door water

Cider van lokaal fruit in een gerestaureerd stoomgemaal. Een wetering vol leven in het groen. Droge voeten, genoeg water in droge perioden, sterkere natuur. Heden en verleden. In het noorden van de gemeente Voorst komt het allemaal samen. Met water als verbindende factor.

Vondst van de maand

In aanloop naar het nieuwe Archeologisch Depot Nijmegen en Gelderland, lichten we elke maand een vondst uit. Mensen die bij of voor het depot werken, laten hun favoriete vondst zien.

Natuurinclusieve landbouw

Boeren kan anders. Met minder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. We noemen deze ‘andere manier’ van boeren: natuurinclusieve landbouw. Deze methode staat dichter bij de natuur en is dus ook vriendelijker voor de natuur.

Uit de verf 9: Klaas Gubbels

In de serie Uit de verf belichten we kunstenaars uit de kunstcollectie van de provincie Gelderland. Deze keer de beurt aan Klaas Gubbels: de kunstenaar werd onlangs 90! We lichten zijn werk tot medio maart 2024 uit op de garderobewand in de hal van het Huis der Provincie.

Op ontdekking in historisch verdedigingswerk

Midden in het rivierlandschap bij Doornenburg ligt Fort Pannerden. Dit rijksmonument is onderdeel van UNESCO Werelderfgoed. Dit Gelderse fort vol geschiedenis biedt een leuk en leerzaam dagje uit voor jong en oud. Zo geven de vele vrijwilligers het bijzondere erfgoed door.

Namenwedstrijd bruggen Lochem

De top 3 is bekend! Beslis mee welke namen de 2 bruggen krijgen in Lochem krijgen door je stem uit hier uit te brengen.

Helpen om invasieve exoten te voorkomen

Er zijn steeds meer plant- en diersoorten in Nederland, die hier van nature niet thuishoren: invasieve exoten. Dit vormt een probleem voor de planten en dieren die wél hier horen. Ook jij kan hier iets aan doen!

Gelderse Natuurfotowedstrijd

Bekijk alle ingezonde foto's en ontdek wie de winnaars zijn!

Ga 'de boer' op!

Tijdens de Dutch Food Week gaan we langs bij verschillende boeren, om ze persoonlijk te bedanken. We vragen jou om mee te doen, dus: ga ook de boer op! Maak eens een praatje met een boer, geef een bedankje óf bezoek 1 van de vele landwinkels die Gelderland rijk is, voor je dagelijkse boodschap. Bij sommige landwinkels is het zelfs mogelijk om zelf melk te tappen of appels te plukken.

Wolf in Gelderland

Dat de wolf terug is in Nederland, brengt gemengde gevoelens met zich mee. We begrijpen de zorgen van dierhouders en inwoners. Daarom blijven we in gesprek met getroffenen, over wat we samen kunnen doen: nu én in de toekomst. Dit doen we samen met alle gemeenten in Gelderland.