Wat is een inpassingsplan?
Een inpassingsplan is een provinciaal bestemmingsplan. Zo’n plan wordt bijvoorbeeld gemaakt voor de aanleg van een rondweg die een drukke weg door een plaats vervangt. Een inpassingplan heeft 3 fases: de voorbereidingsfase (voorontwerp), de terinzagelegging (ontwerp) en de definitieve fase (vaststelling en beroep).
Voorbereiding en terinzagelegging inpassingsplan
Tijdens de voorbereidingsfase van een inpassingsplan informeren wij u over de plannen. Meestal gebeurt dit tijdens een inloopavond. Deskundige instanties, zoals de gemeente en het Waterschap, kunnen in deze fase reageren op het plan.
Vervolgens wordt het ontwerp inpassingsplan gemaakt en samen met de uitgevoerde onderzoeken ter inzage gelegd. U kunt dan binnen 6 weken een zienswijze indienen. Mogelijk organiseren we ook een hoorzitting zodat u deze kunt toelichten. Uw zienswijze wordt betrokken bij de vaststelling van het inpassingsplan.
Het definitieve inpassingsplan
Een inpassingsplan wordt door Provinciale Staten vastgesteld. Daarna wordt het plan opnieuw ter inzage gelegd. Bent u het niet eens met het vastgestelde inpassingsplan? Dan kunt u als betrokkene beroep aantekenen bij de Raad van State.
Wijzigingsplannen
Bij de opstelling van een inpassingsplan is niet altijd zeker of een toekomstige bestemming ook gebruikt zal worden. Of hoe een aanvrager deze wil inrichten. In dat geval geven we voor die gronden aan dat Gedeputeerde Staten wijzigingen mag aanbrengen als dat past. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard. Ook daarover informeren wij u graag. De ontwerp-wijzigingsplannen worden vastgesteld door Gedeputeerde Staten, waarna u een zienswijze kunt indienen. Daarna worden de plannen definitief vastgesteld door Gedeputeerde staten. U kunt als betrokkene beroep aantekenen bij de Raad van State.