Vrijheid

Wilt u een regionaal project organiseren rond het onderwerp Vrijheid? Als uw plan past binnen onze voorwaarden, dan kunt u subsidie aanvragen.
Laatst gewijzigd op: 30-november-2023
Status: Open
Wanneer: Deze subsidie geldt tot 31-12-2024 (ongeveer 1 jaar)
Voor wie: Initiatiefnemers of organisatoren van regioprojecten waarbij het thema Vrijheid centraal staat, kunnen subsidie aanvragen.

Meer informatie over deze subsidie

Regio-indeling

Per regio is er een apart budget beschikbaar. 

Voor deze subsidieregeling vindt u regio-indeling hieronder. 

Regio-indeling subsidie Vrijheid

RegioGemeenten
Airborne RegionArnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum.
Achterhoek/LiemersAalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Zutphen / Duiven, Westervoort en Zevenaar.
Rijk van NijmegenBerg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen, West Maas en Waal en Wijchen.
RivierengebiedBuren, Culemborg, Lingewaard, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe en Zaltbommel.
Overbetuwe ligt ook in de Airborne Region.
VeluweApeldoorn, Barneveld, Brummen, Elburg, Ermelo,  Epe, Doesburg, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Nijkerk, Oldebroek, Putten, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Voorst, Wageningen.
Arnhem, Ede en Renkum liggen ook in de regio Airborne Region.
Regio
Gemeenten
Airborne Region
Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum.
Achterhoek/Liemers
Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Zutphen / Duiven, Westervoort en Zevenaar.
Rijk van Nijmegen
Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen, West Maas en Waal en Wijchen.
Rivierengebied
Buren, Culemborg, Lingewaard, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe en Zaltbommel.
Overbetuwe ligt ook in de Airborne Region.
Veluwe
Apeldoorn, Barneveld, Brummen, Elburg, Ermelo,  Epe, Doesburg, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Nijkerk, Oldebroek, Putten, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Voorst, Wageningen.
Arnhem, Ede en Renkum liggen ook in de regio Airborne Region.

Subsidie aanvragen

Selecteer voor uw  subsidieaanvraag hieronder het aanvraagformulier van de regio waarbinnen uw project valt. Gemeenten die bij 2 regio’s staan ingedeeld (Overbetuwe, Arnhem, Ede en Renkum) moeten het aanvraagformulier voor de Airborne Region selecteren.

Rivierengebied, Achterhoek/Liemers,Rijk van Nijmegen en Airborne Region: voor deze gebieden zijn subsidieaanvragen niet meer mogelijk. Het subsidieplafond is bereikt. Alleen voor de regio Veluwe is nog beperkt budget. 

Om in te loggen heeft u eHerkenning nodig. Staat u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en wilt u iemand machtigen om uw aanvraag in te dienen? Dan moet u ketenmachtiging regelen. Na het inloggen komt u terecht bij het aanvraagformulier ‘Vrijheid’ voor de regio die u heeft geselecteerd. U kunt uw aanvraag als concept opslaan en in het Subsidieportaal onder ‘mijn subsidies’ op een later moment weer openen.

Het format onder het kopje Documenten en links kan u bij de voorbereiding helpen. U kunt dit format projectplan uploaden in het aanvraagformulier.

Behandeling aanvraag

We beoordelen eerst of uw aanvraag compleet is. Daarna beoordelen we de inhoud. De tijd die hiervoor staat vanaf het moment van indienen is voor de meeste subsidieregelingen maximaal 13 weken (dit is de beslistermijn). Is uw aanvraag niet compleet? Dan vragen we u om de ontbrekende informatie aan te vullen. De beslistermijn zetten we op dat moment op pauze. Deze begint weer te lopen als de aanvraag compleet is. In het Subsidieportaal kunt u onder ‘mijn subsidies’ zien hoe ver we zijn met het behandelen van uw subsidie.  

Uw subsidie stap voor stap

In de video hiernaast ziet u hoe u subsidie aanvraagt en wat er daarna gebeurt.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier. Of bel ons op nummer: 026 359 9999.