Erfgoed in de schijnwerpers

Provincie Gelderland helpt bij de restauratie en ontwikkeling van monumenten, zodat dit bijzondere Gelderse erfgoed niet verloren gaat. Monumenteigenaren vertellen hoe zij worden geholpen bij het in stand houden van erfgoed.

Leren, werken of slapen in een duurzame kerk

De Walburgiskerk is de oudste kerk van Arnhem en hoort bij de stad. Dit rijksmonument staat midden in het centrum. Met hulp van ons is het gebouw gerestaureerd en verduurzaamd. Er zijn geen kerkdiensten meer. Wel is er nu een museum, vergaderruimten en kamers om te overnachten.

Goed passen op Molen Agneta

Midden in Ruurlo staat Molen Agneta. Al ruim een eeuw zaagt de molen hout op windkracht. Dankzij onder andere subsidie van provincie Gelderland wordt het monument grondig gerestaureerd. Eigenaar Walter Vaags: “Straks staat de molen weer zeker voor de komende 50 jaar te stralen.”

Kasteel Ter Horst: recht doen aan de geschiedenis

Kasteel Ter Horst in Loenen is een rijksmonument. Provincie Gelderland gaf subsidie om eigenaar Alexander Russelman te helpen dit eeuwenoude erfgoed te behouden. Terwijl overal om hem heen de vogels fluiten, vertelt hij vol trots over zijn levenswerk.

Eeuwenoud landgoed wordt plek voor iedereen

Op landgoed Groot Hennekeler in Nijkerk stonden de gebouwen op instorten. Na zorgvuldig onderzoek en werk zien ze er weer net zo prachtig uit als vroeger. En dat niet alleen: het landgoed wordt een plek voor mensen van 0 tot 100 waar ze tot rust kunnen komen en aan zichzelf kunnen werken. Provincie Gelderland gaf subsidie om dit mooie erfgoed te behouden.

Experts helpen monumenteigenaren

Ben u eigenaar van een monument in Gelderland? En heeft u hulp nodig om het in stand te houden? We helpen u graag, zodat dit mooie erfgoed blijft bestaan.