Stations

Provincie Gelderland werkt aan de verbetering van stations. We vertellen graag meer over de uitbreiding van toiletten op stations, de aanpassingen aan de stations Nijmegen en Nijmegen Heyendaal.

Toiletten op stations

Provinciale Staten stelden € 9 miljoen beschikbaar voor 20 extra (mindervaliden) toiletten op stations. Dankzij deze investering is in 5 jaar tijd op bijna elk station langs regionale spoorlijnen een toilet geplaatst. De toiletten zijn allemaal eigendom geworden van de eigenaar van de grond of het gebouw (ProRail of NS Stations) en worden in onze opdracht beheerd en onderhouden.

Station Nijmegen

Het stationsgebied van Nijmegen is 1 van de belangrijkste knooppunten voor openbaar vervoer in ontwikkeling. Het is een belangrijke plaats voor wonen, werken, verblijven en vervoeren. Steeds meer reizigers maken gebruik van station Nijmegen. En die groei zet in de toekomst naar verwachting door.

Station Nijmegen Heyendaal

Gemeente Nijmegen, ProRail en provincie Gelderland werken samen aan de verbetering van station Nijmegen Heyendaal. Het station ligt bij de campus Heyendaal, de grootste werkgelegenheidslocatie van Gelderland. Dagelijks maken zo’n 15.000 reizigers gebruik van het trein- en busstation. Station Nijmegen Heyendaal is qua reizigersaantallen het derde station in de regio Arnhem – Nijmegen.