Collectieve wooninitiatieven

Wilt u samen met anderen woningen bouwen en er daarna zelf gaan wonen? Afhankelijk van de fase waarin uw woningbouwproject zit, kunt u als collectief wooninitiatief subsidie aanvragen.
Laatst gewijzigd op: 2-januari-2024
Status: Open
Wanneer: Deze subsidie geldt tot 31-12-2025 (bijna 2 jaar)
Voor wie: Collectieve wooninitiatieven in de vorm van rechtspersoon, vereniging, wooncoöperatie of stichting kunnen subsidie aanvragen.

Meer informatie over deze subsidie

Subsidie aanvragen

U vraagt uw subsidie aan via deze link naar het aanvraagformulier[VS1] . Om in te loggen heeft u eHerkenning nodig. Staat u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en wilt u iemand machtigen om uw aanvraag in te dienen? Dan moet u diegene toestemming geven via ketenmachtiging

Wilt u op een later moment verder met uw subsidieaanvraag? Ga dan naar het Subsidieportaal. Tijdens het invullen van het aanvraagformulier worden uw gegevens opgeslagen als concept. Dit concept vindt u na het inloggen terug in het Subsidieportaal onder ‘mijn subsidies’. 

In deze checklist verplichte bijlagen bij subsidieaanvraag[SV2]  leest u welke informatie u bij uw aanvraag moet uploaden. Voor een aantal bijlagen is een format beschikbaar. Deze vindt u op deze webpagina onder ‘Documenten en links’. We raden u aan om het aanvraagformulier van tevoren te bekijken en de bijlagen digitaal beschikbaar te hebben.

Behandeling aanvraag

We nemen aanvragen in behandeling op volgorde van binnenkomst. Eerst beoordelen we of een aanvraag compleet is. Daarna beoordelen we de inhoud. De behandeling duurt maximaal 13 weken, dit is de wettelijke beslistermijn.

Is uw aanvraag niet compleet? Dan vragen we u om de ontbrekende informatie aan te vullen. De beslistermijn zetten we op dat moment op pauze. Deze begint weer te lopen als de aanvraag compleet is. In het Subsidieportaal kunt u onder ‘mijn subsidies’ zien hoe ver we zijn met het behandelen van uw subsidie.  

Lening aanvragen

Voor de leningen is een bedrag van € 800.000 beschikbaar. U kunt een lening aanvragen totdat dit bedrag besteed is. Wilt u een lening aanvragen? Neem dan contact met ons op via het vragenformulier onder aan de pagina. U ontvangt dan van ons het aanvraagformulier en een uitnodiging voor een gesprek. Het aanvraagformulier kunt u indienen via post@gelderland.nl

Uw subsidie stap voor stap

In de video hiernaast ziet u hoe u subsidie aanvraagt en wat er daarna gebeurt.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier. Of bel ons op nummer: 026 359 9999.