Bushalte

Wilt u als wegbeheerder bushaltes realiseren, verwijderen of aanpassen? Dan kunt u subsidie aanvragen.
Laatst gewijzigd op: 25-maart-2024
Status: Open
Wanneer: Deze subsidie geldt tot 30-12-2024 (6 maanden)
Voor wie: Wegbeheerders die verantwoordelijk zijn voor het beheer en onderhoud van een weg kunnen subsidie aanvragen. Hieronder vallen Rijkswaterstaat, gemeenten of waterschappen.

Meer informatie over deze subsidie

Subsidie aanvragen

U vraagt uw subsidie aan via het Subsidieportaal. Om in te loggen heeft u eHerkenning. Staat u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en wilt u iemand machtigen voor het indienen van uw aanvraag? Dat regelt u via ketenmachtiging.   

Na het inloggen komt u terecht bij het aanvraagformulier Bushalte. Wilt u op een later moment verder met uw subsidieaanvraag? Ga dan naar het Subsidieportaal. Tijdens het invullen van het aanvraagformulier worden uw gegevens opgeslagen als concept. Dit concept vindt u na het inloggen terug in het Subsidieportaal onder ‘mijn subsidies’.  

U kunt deze subsidie aanvragen van 8 januari 2024 tot en met 31 december 2024.

In deze checklist verplichte bijlagen subsidie-aanvraag leest u welke informatie u bij uw aanvraag moet uploaden. We raden u aan om het aanvraagformulier vooraf te raadplegen en de benodigde bijlagen digitaal beschikbaar te hebben.

Behandeling aanvraag 

We nemen aanvragen in behandeling op volgorde van binnenkomst. Eerst beoordelen we of een aanvraag compleet is en daarna de inhoud. De behandeling duurt maximaal 13 weken, dit is de wettelijke beslistermijn. 

Is uw aanvraag niet compleet? Dan vragen we u om de ontbrekende informatie aan te vullen. De beslistermijn zetten we op dat moment op pauze. Deze begint weer te lopen als de aanvraag compleet is. In het Subsidieportaal kunt u onder ‘mijn subsidies’ zien hoe ver we zijn met het behandelen van uw subsidie.  

Uw subsidie stap voor stap

In de video hiernaast ziet u hoe u subsidie aanvraagt en wat er daarna gebeurt.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier. Of bel ons op nummer: 026 359 9999.