N831: Hedel (A2) – Rossum

We werken aan de N831 tussen Velddriel en Rossum. Naast onderhoud aan de weg, een nieuwe rotonde en meer groen wordt de weg veiliger voor fietsers.

Afsluiting

Wanneer?Afsluiting

fase 1.a - Dinsdag 11 april t/m vrijdag 26 mei 2023

De weg tussen de Alemse rotonde en de Grote Inghweg is afgesloten. Op 26 mei 2023 om 17.00 uur kan het verkeer, met uitzondering van vrachtwagens, vanaf de rotonde Alem, weer via de Berm naar Kerkdriel rijden en andersom.

fase 1.b - Dinsdag 11 april t/m maandag 5 juni 2023 (6.00 uur) 

Het wegdeel tussen de Grote Inghweg en de kruising Meiweg is afgesloten voor verkeer.

fase 2 - Maandag 5 juni t/m vrijdag 9 juni 2023

de rotonde Wordenseweg en het wegdeel tot aan de kruising Hoorzik is voor al het verkeer afgesloten. De kruising N831 – Hoorzik is wel open voor verkeer. De rotonde gaat op vrijdag 9 juni 2023 om 17.00 uur weer open. Het wegdeel tussen de rotonde en Hoorzik blijft afgesloten voor verkeer.

fase 3: Maandag 12 juni t/m vrijdag 28 juli 2023

Het wegdeel tussen rotonde Wordenseweg en de kruising Koestraat, Veersteeg / N831 is afgesloten voor verkeer. De kruising is wel open.

N831_fase-1-2-3 mei 2023.jpg

Klik op de afbeelding voor volledig formaat (JPG 307 kB)

Omleidingsroute via N322/A2

  • Woningen en bedrijven blijven zoveel mogelijk bereikbaar tijdens de afsluiting. Bestemmingsverkeer en fietsers leiden we lokaal om met borden langs de weg. 
  • Tijdens fase 2 leiden we verkeer om via de Sellikstraat, Laarstraat en Duitse Weistraat. Er zijn verkeersregelaars aanwezig. 
  • De hoofdomleiding voor doorgaand verkeer gaat in beide richtingen via de N322 en staat met borden aangegeven. 
  • Verkeer vanaf de A2 (uit de richting ‘s-Hertogenbosch en Utrecht) rijdt naar Rossum en omgeving via afrit ‘Zaltbommel’ (afritnummer 17) via de N322.

Eénrichtingsverkeer rondom werkzaamheden

Door de afsluiting rijdt er nu veel meer (sluip-)verkeer op de omliggende wegen in de gemeente Maasdriel. Deze wegen zijn daar niet geschikt voor. Vooral bij het passeren van voertuigen ontstaan gevaarlijke situaties. Om de verkeersveiligheid te bewaken en het verkeer goed te laten doorstromen hebben we in overleg met de gemeente Maasdriel besloten om éénrichtingswegen in te stellen tijdens fase 1 van de werkzaamheden (tot 5 juni 2023). Dit geldt voor de gemeentelijke (plattelands-)wegen rondom de afsluiting. De nieuwe situatie geven we aan met borden langs de weg. 

Planning

Om de bereikbaarheid van Velddriel, Kerkdriel en van de direct aanwonenden, bedrijven, politie en hulpdiensten zo optimaal mogelijk te houden voeren we de werkzaamheden in delen uit. De periodes van afsluitingen en het gebruik van omleidingsroutes worden zo kort mogelijk gehouden. In juli, voordat we bij de volgende fase zijn, geven we meer informatie over het vervolg. Volgens planning zijn alle werkzaamheden naar verwachting eind december 2023 gereed.

Bereikbaar Gelderland

Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.