N318: Varsseveld - Aalten

De provinciale weg N318 tussen Varsseveld en Aalten is toe aan groot onderhoud. In 2024 voeren we het groot onderhoud uit. Er worden ook maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Planning

Wanneer?Wat gaan we doen?

Nog in te plannen

 • Afsluiting: De N318 vanaf de rotonde Aaltenseweg (Varsseveld) tot aan de rotonde Gendringseweg is afgesloten. Beide rotondes zijn wel open voor verkeer. 
 • Omleiding: Doorgaand verkeer tussen Varsseveld en Aalten leiden we om via de N18 Varsseveld-Lichtenvoorde en de N313 Lichtenvoorde-Aalten. 
 • Fietsers: Fietsers kunnen langs de N318 fietsen. 

Nog in te plannen

 • Afsluiting: De N318 vanaf Lintelo-Haltseweg tot de rotonde Aladnaweg (in Aalten) is afgesloten. Rotonde Gendringseweg is dus afgesloten. De rotonde Aladnaweg blijft open voor verkeer. 
 • Omleiding: Doorgaand verkeer tussen Varsseveld en Aalten leiden we om via de N18 Varsseveld-Lichtenvoorde en de N313 Lichtenvoorde-Aalten. 
 • Fietsers: Kunnen langs de N318 blijven fietsen.  

Nog in te plannen

 • Afsluiting: De N318 is dicht tussen de kruising met de Bredevoortsestraatweg en de kruising met de N313 (Hamelandroute). De kruisingen zijn wel open voor verkeer. Dit betekent dat verkeer vanuit Varsseveld, Aalten nog in kan rijden via de Ringweg. 
 • Omleiding: Doorgaand verkeer leiden we om via de N18 Varsseveld-Lichtenvoorde en de N313 Lichtenvoorde-Aalten. 
 • Fietsers: Kunnen langs de N318 blijven fietsen. 

Nog in te plannen

Voor het verbreden van het fietspad naar een parallelweg en de aanleg van een infiltratieriool sluiten we de hoofdweg N318 niet af. Fietsers worden ter plekke omgeleid als dat nodig is. 

Omleiding 

Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingsroutes voor doorgaand verkeer. Voor aanwonenden en hulpdiensten blijft de weg bereikbaar. Fietsers kunnen de fietspaden langs de N318 blijven gebruiken. Als het nodig is, worden zij ter plekke omgeleid.

Werkzaamheden

We voeren groot onderhoud uit op de N318. Daarnaast is er onderzocht welke maatregelen er nodig zijn voor om de verkeersveiligheid te verbeteren. Hier zijn ook burgemeester en wethouders van de gemeente Aalten bij betrokken geweest. De volgende werkzaamheden vinden plaats:  

 • We vernieuwen de bovenste laag van het asfalt van de N318. We brengen nieuwe markeringen aan op de weg, voeren onderhoud uit aan de verlichting en vervangen enkele bewegwijzeringsborden.  
 • Op een aantal zijwegen van de N318 worden de beschermingsblokken vervangen met grasbetonstenen. Hierdoor kan vooral landbouwverkeer beter de N318 op rijden.  
 • Het fietspad ter hoogte van atletiekvereniging AVA verbreden we. Dit wordt een parallelweg met een maximale snelheid van 30 kilometer per uur vanwege de vele voetgangers en fietsers die gebruik maken van deze weg Onder de nieuwe parallelweg leggen we ook een infiltratieriool aan zodat regenwater goed kan wegstromen.  
 • We sluiten 3 zijwegen op de Varsseveldsestraatweg af voor gemotoriseerd verkeer (Weversborgdijk, Barnekampsdijk, Heuvelweg (westelijk gelegen aansluiting). Langzaam verkeer als voetgangers, ruiters en (brom)fietsers kan wel van deze routers gebruik blijven maken.
 • In 2024 of 2025 verwachten we nog 4 verplichte landbouwpasseerhavens aan te leggen en zal een inhaalverbod worden ingesteld. Voor deze maatregel zal een nieuw verkeersbesluit gepubliceerd worden. 

Via deze link kunt u het volledige verkeersbesluit N318 raadplegen.

Bereikbaar Gelderland

Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.