Burgemeestersvacature gemeente Maasdriel

"Samen werken aan een krachtig gemeentebestuur - Investeren in samenwerking binnen de regio - Kordaat optreden voor onze veiligheid."

In de gemeente Maasdriel is een burgemeestersvacature ontstaan. Deze vacature is vanaf maandag 15 januari 2024 in de Staatscourant opengesteld tot en met maandag 5 februari 2024.

De aanbeveling voor een nieuwe burgemeester wordt naar verwachting medio april 2024 in de gemeenteraad van Maasdriel vastgesteld.

Op deze pagina vind u de profielschets van de te benoemen burgemeester, het verslag van de profielschetsvergadering en andere relevante informatie.

Vergroten bestuurs- en slagkracht

In Maasdriel staan we voor de uitdaging om de bestuurskracht en slagkracht van de gemeente te vergroten. Als onze nieuwe burgemeester gaat u hierbij voorop, betrokken en gezagvol.

Gemeente Maasdriel

Tijdspad burgemeestersbenoeming

Profielschetsvergadering

Op donderdag 11 januari 2024 stelt de gemeenteraad van de gemeente Maasdriel tijdens de profielschetsvergadering het profiel van de nieuw te benoemen burgemeester vast. Bekijk het videoverslag van de profielschetsvergadering.

Openstelling vacature

Openstelling vacature: Maandag 15 januari 2024 wordt de vacature opengesteld in de Staatscourant.

Sluiting sollicitatietermijn

Maandag 5 februari 2024 is de laatste dag dat u kunt solliciteren.

Bekendmaking aantal sollicitanten

Medio februari 2024 brengen we een persbericht uit over het aantal kandidaten dat gesolliciteerd heeft naar de functie van burgemeester gemeente Maasdriel.

Gesprek commissaris van de Koning en kabinetschef

Begin maart 2024 nodigen we een aantal kandidaten uit voor een gesprek met de commissaris van de Koning en de kabinetschef.

Vertrouwenscommissie

Eind maart 2024 voert de commissaris van de Koning een gesprek met de vertrouwenscommissie over alle kandidaten. In de periode daarna voert de vertrouwenscommissie sollicitatiegesprekken met de gezamenlijk geselecteerde kandidaten.

Aanbevelingsraad

De gemeenteraad stelt medio april 2024 in een besloten vergadering de aanbeveling vast met daarop de namen van de twee beste kandidaten. Tijdens de aansluitende openbare vergadering wordt de kandidaat die volgens de gemeenteraad de nieuwe burgemeester wordt bekend gemaakt.

Installatieraad

Eind juni 2024 wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Maasdriel geïnstalleerd tijdens de zogeheten installatieraad. 

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van het kabinet van de commissaris van de Koning, bereikbaar via telefoonnummer 026 359 92 49 of via een e-mail naar kabinet@gelderland.nl.