Burgemeestersvacature gemeente Bronckhorst

"Betoverend Bronckhorst zoekt een bevlogen burgemeester."

In de gemeente Bronckhorst is een burgemeestersvacature ontstaan. De vacature is van woensdag 5 juni 2024 tot en met woensdag 26 juni 2024 opengesteld in de Staatscourant.

De aanbeveling voor een nieuwe burgemeester wordt naar verwachting eind oktober 2024 in de gemeenteraad van Bronckhorst vastgesteld.

Op deze pagina vindt u de profielschets van de te benoemen burgemeester, het videoverslag van de profielschetsvergadering en andere relevante informatie.

Enthousiast vernieuwer

Onze burgemeester is een enthousiast vernieuwer die zich sterk verbonden voelt met ons bedrijvige platteland.

Gemeente Bronckhorst

Tijdspad burgemeestersbenoeming

Profielschetsvergadering

Op maandag 3 juni 2024 stelt de gemeenteraad van Bronckhorst tijdens de profielschetsvergadering het profiel van de nieuw te benoemen burgemeester vast.

Openstelling vacature

Op woensdag 5 juni april 2024 is de vacature opengesteld in de Staatscourant.

Sluiting sollicitatietermijn

Woensdag 26 juni 2024 is de laatste dag dat u kunt solliciteren.

Bekendmaking aantal sollicitanten

Begin juli 2024 sturen we een persbericht uit over het aantal kandidaten dat gesolliciteerd heeft naar de burgemeestersvacature in de gemeente Bronckhorst.

Gesprek commissaris van de Koning en kabinetschef

Eind augustus 2024 nodigen we een aantal kandidaten uit voor een gesprek met de commissaris van de Koning en de kabinetschef.

Vertrouwenscommissie

Eind september 2024 voert de commissaris van de Koning een gesprek met de vertrouwenscommissie over alle kandidaten. In de periode daarna voert de vertrouwenscommissie sollicitatiegesprekken met de gezamenlijk geselecteerde kandidaten.

Aanbevelingsraad

De gemeenteraad stelt op 31 oktober 2024 in een besloten vergadering de aanbeveling vast met daarop de namen van de twee beste kandidaten. Tijdens de aansluitende openbare vergadering wordt de kandidaat bekend gemaakt die volgens de gemeenteraad de nieuwe burgemeester wordt.

Installatieraad

Medio januari 2025 wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Bronckhorst geïnstalleerd tijdens de installatieraad.

Solliciteren?

Van woensdag 5 juni tot en met woensdag 26 juni 2024 kunt u solliciteren via het formulier.

Vragen en digitale toegankelijkheid

Voor vragen of hulp bij het lezen van een document dat niet digitaal toegankelijk is, kunt u contact opnemen met het kabinet van de commissaris van de Koning, bereikbaar via 06-52801445 of kabinet@gelderland.nl