MIT R&D Samenwerkingsprojecten

Wilt u samen met 1 of meer mkb-ondernemingen een Research & Development-project opzetten? ? Dan kunt u vanaf 6 juni 2023 om 9.00 uur subsidie aanvragen.
Laatst gewijzigd op: 2-mei-2023
Status: Bijna geopend
Wanneer: Deze subsidie geldt tot 12-9-2023 (3 maanden)
Voor wie: Mkb-ondernemingen in een samenwerkingsverband kunnen subsidie aanvragen.

Meer informatie over deze subsidie

Subsidie aanvragen

U vraagt uw subsidie aan via het Subsidieportaal. Om in te loggen heeft u eHerkenning. nodig. Staat u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en wilt u iemand machtigen voor het indienen van uw aanvraag? Dat regelt u via ketenmachtiging.   

Na het inloggen komt u terecht bij het aanvraagformulier MIT R&D Samenwerkingsprojecten. Wilt u op een later moment verder met uw subsidie aanvraag? Sla uw aanvraag dan op als concept. Dit concept vindt u terug in het Subsidieportaal onder ‘mijn subsidies’. 

U kunt deze subsidie aanvragen vanaf 6 juni 2023. Wilt u uw aanvraag alvast voorbereiden? Dat kan: het aanvraagformulier is nu al beschikbaar. U kunt uw aanvraag pas verzenden vanaf 6 juni 2023.

In de checklist verplichte bijlagen leest u welke informatie u bij uw aanvraag moet uploaden. We raden u aan om het aanvraagformulier vooraf te raadplegen en de benodigde bijlagen digitaal beschikbaar te hebben. Onder ‘Documenten en links’ vindt u documenten die u helpen bij de voorbereiding.

Voor de voorbereiding van uw aanvraag adviseren wij u om contact op te nemen met OostNL. Daar is veel expertise aanwezig om u goed te kunnen begeleiden bij de inhoud van uw aanvraag.

Behandeling aanvraag

Voor deze subsidie is een totaalbedrag van € 3.760.000 beschikbaar. U kunt subsidie aanvragen totdat dit bedrag is bereikt.  Meer informatie vindt u op de webpagina over subsidies met een subsidieplafond.

Dit subsidieplafond is onderverdeeld in:

  • ‘Kleine projecten’ (< € 200.000) met een plafond van € 1.880.000
  • ‘Grote projecten’ (> € 200.000 tot en met € 350.000) met een plafond van € 1.880.00

Het beschikbare subsidiebudget verdelen we volgens het tenderprincipe. Dit betekent dat we alle complete subsidieaanvragen tegelijk in behandeling nemen en onderling vergelijken op grond van vooraf vastgestelde beoordelingscriteria.

Complete aanvragen moeten op de sluitingsdatum van 12 september 17.00 uur binnen zijn. Na de sluiting van de regeling beoordeelt een externe deskundige (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) alle complete aanvragen.

Wij vragen u rekening te houden met een afhandelingstermijn van 13 weken. Wij streven ernaar om Gedeputeerde Staten (GS) op 28 november een besluit te laten nemen op de beoordeelde aanvragen. Na het besluit van GS verzenden wij de besluiten op de subsidieaanvragen. 

Uw subsidie stap voor stap

In de video hiernaast ziet u hoe u subsidie aanvraagt en wat er daarna gebeurt.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier. Of bel ons op nummer: 026 359 9999.