Ontheffing herplantplicht houtopstanden

Wanneer u niet aan de voorwaarden van een kapmelding (herplant binnen 3 jaar, dezelfde oppervlakte, dezelfde locatie en de wachttermijn van 6 weken) kunt voldoen, dan moet u naast het doen van een kapmelding ook een ontheffing ( per 1 januari 2024 een maatwerkvoorschrift ) houtopstanden bij ons aanvragen.
Laatst gewijzigd op: 3-november-2023
Wetgeving:
Omgevingsverordening Gelderland voor wat betreft de grondwaterbeschermingsgebieden en de stiltegebieden
Wet natuurbescherming

Procedure

Ontheffing aanvragen

Via de knop hieronder komt u bij het formulier om een ontheffing aan te vragen. Vanaf 1 januari 2024 Via de onderstaande knop komt u bij het Omgevingsloket om een maatwerkvoorschrift aan te vragen.

Instructie Omgevingsloket

Vanaf 1 januari 2024 is er 1 wet die van alles regelt voor de ruimte waarin we wonen, werken en leven: de Omgevingswet. Wilt u hier meer over weten of alvast een kijkje nemen in de testomgeving van het nieuwe Omgevingsloket?

Inloggen met DigiD, eHerkenning of eIDAS

Lees meer over deze manier van inloggen, het portaal Mijn Gelderland en krijgt u antwoord op uw meest gestelde vragen.

Wijziging contactgegevens doorgeven

Met het formulier Wijzigingen van contactpersoon, tenaamstelling vergunning en/of adresgegevens kunt u wijzigingen aan ons doorgeven.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier. Of bel ons op nummer: 026 359 9999. Hier kunt u ook terecht wanneer het u niet lukt om een aanvraag digitaal op te sturen: u kunt deze dan per post sturen.