Gelderse thematische verhaallijnen

Wilt u bezoekers het verhaal van Gelderland vertellen en laten beleven? En organiseert u de publieksactiviteiten daaromheen samen met minstens 2 musea én een organisatie uit de vrijetijdssector? Dan kunt u subsidie aanvragen.
Laatst gewijzigd op: 25-maart-2024
Status: Open
Wanneer: Deze subsidie geldt tot 31-12-2024 (6 maanden)
Voor wie: Gelderse musea en organisaties uit de vrijetijdssector.

Meer informatie over deze subsidie

Subsidie aanvragen

U vraagt uw subsidie aan via het Subsidieportaal. Om in te loggen, heeft u eHerkenning EH2+ nodig. 

U kunt uw aanvraag als concept opslaan en in het Subsidieportaal onder ‘mijn subsidies’ op een later moment weer openen. 

Bij uw digitale aanvraag is een plan van aanpak (projectplan) nodig. Dit kunt u in het aanvraagformulier uploaden. In de checklist bijlagen en het document met veelgestelde vragen vindt u een toelichting op de inhoud van het projectplan. Musea kunnen bij Erfgoed Gelderland om informatie vragen en ondersteuning krijgen voor het voorbereiden en uitvoeren van hun plannen. 

In deze checklist verplichte bijlagen (PDF 115 kB) leest u welke informatie u bij uw aanvraag moet uploaden. We raden u aan om het aanvraagformulier vooraf te raadplegen en de benodigde bijlagen digitaal beschikbaar te hebben.

Behandeling aanvraag

Voor deze subsidieregeling geldt een maximaal bedrag van € 2 miljoen waarvoor wij subsidies verstrekken. U kunt subsidie aanvragen totdat dit bedrag is bereikt.

Uw aanvraag wordt, als deze volledig is, in volgorde van binnenkomst behandeld. Deze rangorde bepaalt of u ook daadwerkelijk voor subsidie in aanmerking komt, zodra uw aanvraag een positief oordeel heeft gekregen Als uw aanvraag niet volledig is, krijgt u de gelegenheid om deze aan te vullen. Doe dit zo snel mogelijk, want ook de ‘wachttijd’ telt mee voor het moment waarop uw aanvraag als volledig wordt gezien.

Uw subsidie stap voor stap

In de video hiernaast ziet u hoe u subsidie aanvraagt en wat er daarna gebeurt.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier. Of bel ons op nummer: 026 359 9999.