N348 Eefde – A1: snelheidsproef

Op de N348 (Zutphenseweg) starten we eind september 2018 een proef met het verlagen van de snelheid. We verlagen de snelheid van 80 naar 60 km/u vanaf de rotonde N348/Zutphenseweg bij Eefde tot aan de bebouwde komgrens van Gorssel.

Verkeersveiligheid

Bewoners langs de N348 (Zutphenseweg) en de gemeente Lochem hebben aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid op de weg tussen Eefde en Gorssel. De provinciale weg N348 tussen Zutphen en Deventer (A1) is een gebiedsontsluitingsweg met een belangrijke functie voor het regionale verkeer. Er geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Het wegbeeld tussen Eefde en Gorssel komt niet overeen met de functie van een gebiedsontsluitingsweg. Er zijn veel erfaansluitingen en dicht op de weg staan (dikke) bomen in de obstakelvrije zone.

Evaluatie

De proef duurt een half jaar. Na afloop van de proefperiode wordt op basis van een evaluatie gekeken hoe we verder gaan met de snelheid op dit deel van de N348.

Enquête

Gedurende de proefperiode stellen we een aantal keren een paar vragen aan bewoners en weggebruikers in de vorm van een enquête. U kunt zich hiervoor niet meer aanmelden.

Planning

De proef start in september 2018 en stopt in het voorjaar van 2019, Daarna beginnen we met de geplande werkzaamheden aan de kruispunten Jodendijk-Scheuterdijk Jodendijk-Scheuterdijk en Quatre Bras.

Documenten

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.