Snel en slim het digitale tijdperk in

31-1-2019 Afbeelding Einstein

Van 18 tot en met 22 februari 2019 organiseren gemeente Arnhem, gemeente Nijmegen en provincie Gelderland samen voor de tweede keer de Gelderse Einsteinweek. Een evenement waarin bekende experts en wetenschappers een week lang medewerkers van overheidsinstanties en inwoners van Gelderland meenemen in de wereld van innovatie en technologie.

We leven in een digitaal tijdperk. De invloed van nieuwe technologische vindingen op ons dagelijkse leven is groot. Zeker als we kijken naar de toepassingen. Denk maar aan de interactieve knuffel voor dementerenden, HoloLens, elektrische auto’s, Google Home en Siri. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor uw leven? Gaan machines naast het fysieke werk straks ook de menselijke taken overnemen? Zijn we zelf nog wel in controle als alles een machine is?

Programma

De week begint met een symposium. Daarna zijn er diverse lezingen, workshops en debatten. Het programma vindt plaats op verschillende locaties in Arnhem en Nijmegen. Allen zijn gratis toegankelijk, aanmelden is noodzakelijk via www.gelderland.nl/einstein. Hier vindt u ook meer informatie over de diverse bijeenkomsten. Het interne programma is uitsluitend voor medewerkers van Nederlandse overheidsinstanties. Inwoners van Gelderland nodigen we van harte uit voor het symposium en de openbare sessies.

Blijf digitaal op de hoogte van het laatste nieuws via de kanalen van gemeente Arnhem, gemeente Nijmegen en provincie Gelderland door #einstein2019 te volgen.

Terug naar nieuwsoverzicht