Webinar Stap in Zero Emissie Stadslogistiek - Gelderland

2-6-2021

Donderdag 24 juni 2021 organiseren provincie Gelderland en Logistics Valley het webinar ‘Stap in Zero Emissie Stadslogistiek - Gelderland’. Diverse gasten praten deelnemers live bij over de komende veranderingen op het gebied van stadslogistiek. Ze geven antwoord op vragen over subsidiemogelijkheden en delen hun ervaringen met stadslogistiek. Het webinar start om 16.00 uur en is gratis te volgen. 

Voor wie? 

Dit webinar is interessant voor iedereen die logistiek actief is in de binnenstad. Levert u goederen bij bedrijven of consumenten in de binnenstad? Haalt u afval op of voert u een dienst uit in de binnenstad? Of voert u bouwactiviteiten uit? Dit webinar is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over Zero Emissie Stadslogistiek en wat dit voor de toekomst betekent.

Programma 

Frits Lintmeijer, oud-wethouder Utrecht, is gespreksleider tijdens het webinar. In 1 uur praat hij u bij over de gevolgen van zero emissie zones, samen met een aantal andere wethouders over de gevolgen van zero emissie zones voor hun stad. Transportbedrijf Simon Loos deelt zijn ervaringen over Zero Emissie Stadslogistiek, maar ook andere bedrijven komen aan het woord. Logistiek makelaars Mark Luikens en Christiaan Zweers informeren u over de subsidiemogelijkheden voor verduurzaming. 

Doe mee!

U kunt zich per e-mail aanmelden.
Aanmelden

U kunt dan ook alvast een vraag stellen, zodat we daar tijdens de uitzending antwoord op kunnen geven. Bovendien ontvangt u dan achteraf informatie, handige linkjes en het antwoord op vragen die misschien niet aan bod zijn gekomen. 

Zet dit webinar alvast in uw agenda!
Donderdag 24 juni
16.00 -17.00 uur 

Binnensteden klimaatneutraal

Nederlandse binnensteden moeten gezonder, groener en klimaatneutraal worden. Vanaf 2025 mogen bestelauto’s en vrachtauto’s met verbrandingsmotor diverse binnensteden niet meer in. Dat geldt ook voor onder andere Arnhem, Nijmegen, Ede en Apeldoorn. 

Wat betekent dit concreet voor ondernemers? Hoe bevoorraden ze hun winkel, als er alleen maar duurzaam vervoer mag komen? Hoe kunnen installateurs de cv-ketel bij een bewoner in de binnenstad repareren? Hoe laten horecaondernemers de brandblussers controleren? Welke subsidies zijn er beschikbaar? Zijn er genoeg laadpalen in de toekomst? En welke andere hobbels zijn er nog? 

 

Terug naar nieuwsoverzicht