Provincie steunt Gelderse podia met extra geld

2-9-2020

Provincie Gelderland gaat de Gelderse podia en theaters steunen met €3,6 miljoen. Een groot deel van dit geld is bedoeld voor culturele instellingen die in aanmerking komen voor hulp vanuit het ministerie. Dat bedrag is echter niet genoeg. Het ministerie verwacht dan ook cofinanciering van provincie en/of gemeenten.

Veel Gelderse culturele instellingen komen niet in aanmerking voor de rijksregeling. Daarvoor stelt de provincie ook geld beschikbaar. Het moet dan wel gaan om instellingen met 300 zitplaatsen of meer en een programmering van minimaal 50 voorstellingen.

Provincie Gelderland werkt eraan om de Gelderse economie en samenleving uit de crisis als gevolg van Covid-19 te helpen. Dat doet de provincie in deze fase van de crisis met een bedrag van 50 miljoen euro. Daarnaast werkt provincie Gelderland aan herstelmaatregelen om alle sectoren en organisaties die van groot belang zijn voor Gelderland te ondersteunen. Nieuwe informatie en alle maatregelen om de effecten van COVID-19 te bestrijden staan op de COVID-19 pagina.

Terug naar nieuwsoverzicht