Provincie onderzoekt welbevinden in Gelderland

29-5-2020 -

Er komt steeds meer op de samenleving af. Overheden vragen steeds meer van inwoners. Gelderlanders worden geconfronteerd met veranderingen binnen jeugdzorg, toekomstig energiegebruik en de vermindering van stikstof. Hebben deze ontwikkelingen invloed op uw gemoed, gevoelens van geluk en leefomgeving? We willen het graag weten! We sturen daarom voor de 2e maal de jaarlijkse Monitor Welbevinden uit.

Hoe gaat het?

Een veel gestelde vraag die regelmatig in beleefde, algemene termen wordt beantwoord. De Monitor Welbevinden wil daar juist wat dieper op ingaan. Wat komt er op u af? Wat zijn de effecten daarvan?  We willen veel weten, om onder meer te begrijpen hoe u bijvoorbeeld de huidige Gelderse coalitieplannen ervaart. Hebben deze inderdaad effect op het welbevinden?  

Leefbaarheid

Vanuit onder andere ons programma Leefbaarheid werken we hard aan het bevorderen van welbevinden van Gelderlanders. Initiatiefnemers kunnen via dorpendeals ondersteuning krijgen voor de (sociale) verbetering van hun wijk. In deze COVID-19 periode hebben we subsidie gegeven aan projecten die van betekenis zijn voor kwetsbare Gelderlanders. Vergeet-me-niet-pakketjes, ijsjes uitdelen in verzorgingstehuis tot het maken van bedankcadeautjes voor mantelzorgers. Inmiddels is de eerste corona-periode achter de rug. Dat geeft de kans om te reflecteren en voorzichtig vooruit te kijken.  

Waar wordt u gelukkig van?

Gedeputeerde Peter van ’t Hoog hoopt opnieuw op een grote response: “Op die manier kunnen mensen vrijuit vertellen over wat zij belangrijk vinden. Graag hoor ik hoe Gelderlanders ervaren wat de huidige tijd met hun doet. Waar ze gelukkig van worden. En wat er mag veranderen. De resultaten van de monitor levert input om Gelderland nog prettiger leefbaar te maken. Alvast mijn hartelijke dank!”

Terug naar nieuwsoverzicht