Nieuwe subsidie Gelderse thematische verhaallijnen

18-11-2021

Met de nieuwe subsidie 'Gelderse thematische verhaallijnen' dragen we bij aan een toekomstbestendige cultuur- en vrijetijdssector. Deze subsidie stimuleert samenwerking tussen musea onderling én de samenwerking tussen de museale en vrijetijdssector. Zo kan het "Verhaal van Gelderland” voor lange tijd worden verteld aan inwoners en bezoekers.

Kennismaken met verhalen van Gelderland

Het doel van de subsidieregeling is om activiteiten te ondersteunen die bezoekers laten kennismaken met de thematische Gelderse verhaallijnen. Voorbeelden van dit soort thema’s  zijn: de Romeinen, de Nieuwe Hollandse Waterlinie,kastelen, buitenplaatsen en landgoederen, bevrijding, en mens, natuur en klimaat in het lichtvan historie en actualiteit. 

Analyse delen

We brengen de bezoeken aan de Gelderse, thematische locaties in kaart. De analyses daarvan delen we, zodat musea en recreatiebranche   hier gebruik van kunnen maken. Met deze gezamenlijke subsidie willen wij bereiken dat het ‘Verhaal van Gelderland’ voor een lange tijd kan worden verteld aan inwoners én bezoekers.

Subsidie aanvragen

Er is in totaal € 1.200.000 beschikbaar voor deze subsidie. Het project moet binnen 27 maanden nadat de aanvraag is gedaan, klaar zijn.

Kijk voor meer informatie op onze pagina over de subsidie. Daar leest u meer over de voorwaarden en hoe u de subsidie kunt aanvragen. Ook beantwoorden we er veel gestelde vragen. U kunt de subsidie aanvragen vanaf 17 januari 2022 tot het subsidieplafond is bereikt.

Terug naar nieuwsoverzicht