Draagvlak in Gelderland voor Coronamaatregelen blijft groot

11-9-2020 Geld

Het draagvlak voor de coronamaatregelen blijft in Gelderland onverminderd groot. Hoewel berichten in de media soms doen vermoeden dat het draagvlak vermindert, vindt een meerderheid van de Gelderlanders de huidige maatregelen gepast (58%) of zelfs iets te soepel (29%).

Ongerustheid en nieuwe golf

De ongerustheid neemt wel toe. Nu verwacht nog maar 1 op de 20 Gelderlanders dat het coronavirus snel zal verdwijnen; eind juni was dat 1 op de 10. Ook de angst voor een nieuwe golf is iets toegenomen. Het percentage Gelderlanders dat het coronavirus bedreigend vindt voor onze gezondheid is sinds eind juni 2020 weer iets toegenomen.

Twijfel of anderen zich zullen houden aan strengere maatregelen

Daarnaast is bijna 8 op de 10 Gelderlanders bang dat andere mensen zich niet aan nieuwe, strengere corona-maatregelen zullen houden als deze worden ingevoerd. Uit de data blijkt dus een beeld van een blijvende, of zelfs groeiende, ongerustheid zonder duidelijk eindpunt. Veel mensen hebben het gevoel dat het niet snel beter zal worden en zien geen echte oplossing in het vooruitzicht. Protesten tegen de Corona-maatregelen weerspiegelen dus vooral de opinie van een kleine minderheid. Dat blijkt uit het 6e onderzoek dat de provincie heeft gehouden naar het Gelders welzijn in coronatijd.

Lees hier de resultaten van de 5e peiling Monitor Welbevinden: Ondernemen Werken en Leren.

Terug naar nieuwsoverzicht