Koningin Máxima in gesprek over Gelders muziekonderwijs

17-6-2020

Tijdens een bijeenkomst van de stichting Méér Muziek in de Klas in Arnhem nam Koningin Máxima, als erevoorzitter van de stichting, symbolisch de eerste loyaliteitspas Méér Muziek in de Klas Lokaal De Liemers in ontvangst. Met deze pas kunnen alle inwoners van Zevenaar in Gelderland, geld inzamelen voor structureel muziekonderwijs voor alle Zevenaarse basisschoolleerlingen. De erevoorzitter was online aanwezig om met verschillende betrokkenen en specialisten in gesprek te gaan over muziekonderwijs, waarbij de nadruk lag op een aantal mooie initiatieven uit Gelderland.

Gelders gedeputeerde Peter Drenth was voorzitter van de bijeenkomst en ging in gesprek met Koningin Máxima over de Gelderse initiatieven en over hoe Gelderland meer muziek in de klas wil bevorderen. Drenth: ‘Ik wil dat zoveel mogelijk kinderen op de basisschool kunnen genieten van structureel muziekonderwijs. Ik hoop dan ook dat deze bijeenkomst ook andere gemeenten, regio’s en scholen zal inspireren en zal stimuleren om hierover afspraken te maken en samen met conservatoria, pabo’s, bedrijven, muziekverenigingen en culturele organisaties goede en heldere afspraken maken die ertoe leiden dat in provincie Gelderland zoveel mogelijk kinderen muziekles krijgen.

Cadeaukaarten Méér Muziek in de Klas

Méér Muziek in de Klas Lokaal De Liemers introduceert de cadeaukaart waar uiteindelijk bijna alle winkels en ondernemers uit De Liemers aan mee kunnen doen. Winkeliers kunnen de kaart gebruiken als cadeaukaart voor hun klanten. Bij gebruik gaat er 2 % van het bestede bedrag naar Méér Muziek in de Klas Lokaal de Liemers. En dat wordt besteed aan continuering en uitbreiding van muzieklessen op de basisscholen, zodat ook na 2020 alle leerlingen muzieklessen krijgen. Ook staat er een loyaliteitspas op de rol waarvan bij besteding (of aankoop) ook 2 % naar het muziekonderwijs gaat. Na de zomer wordt deze kaart aan alle basisschoolleerlingen uitgedeeld.

Bedrijfsleven betrokken bij verankering muziekonderwijs

Voor stichting Méér Muziek in de Klas is de cadeau- en loyaliteitspas een prachtig middel om het bedrijfsleven te betrekken bij de verankering van muziekonderwijs in de regio. De landelijke stichting hoopt dan ook dat andere regio’s dit overnemen. Het betrekken van bedrijven bij het structureel implementeren van muziekonderwijs is en blijft noodzakelijk.

Méér Muziek in de Klas – Lokaal

Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal is gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Het programma is opgezet door de stichting Méér Muziek in de Klas. Deze landelijke organisatie wil ervoor zorgen alle 1,6 miljoen kinderen op de basisschool structureel muziekonderwijs krijgen. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

Kijk voor meer informatie op de website meermuziekindeklas.nl

De hele online bijeenkomst is onder de naam Muziekonderwijs in Gelderland, in samenwerking met Cultuur Oost, donderdag 18 juni 2020, om 16 uur te zien op de youtubepagina van Méér Muziek in de Klas.

Terug naar nieuwsoverzicht