N317: Gaanderenseweg

Aan de Gaanderenseweg (N317) in Doetinchem komt een nieuwe zorglocatie. We willen dat de zorglocatie goed bereikbaar is. Daarom onderzoeken we hoe we het verkeer tussen de A18 en de Gaanderenseweg ook in de toekomst vlot en veilig laten doorstromen.

Verkenning

Het Slingeland Ziekenhuis, Sensire en Klimmendaal krijgen een nieuwe plek aan de Gaanderenseweg.Samen met gemeente Doetinchem, Rijkswaterstaat, McDonald's en het Slingeland Ziekenhuis onderzoeken we hoe we kunnen zorgen voor een goede aansluiting van de zorglocatie op de provinciale weg (N317) en de snelweg (A18).

Waarom doen we dit?

De nieuwe zorglocatie zal meer verkeer aantrekken naar dit weggedeelte. Bovendien groeit het autoverkeer door de economische ontwikkelingen in het gebied. Hierdoor kan de weg het toekomstige verkeersaanbod mogelijk niet meer aan, met files en extra oponthoud tot gevolg. Daarnaast is er op de carpoolplaats bij de McDonald’s sprake van parkeerproblemen. Die benadelen zowel het restaurant als de carpoolplaats. Deze drie zaken vragen om een aanpassing van de weginrichting om ervoor te zorgen dat het verkeer ook in de toekomst vlot en veilig kan doorstromen. 

Samenwerking

In dit project werken we samen met het Slingeland Ziekenhuis, McDonald's, Rijkswaterstaat en de gemeente Doetinchem. We maken één ontwerp om het hierboven genoemde weggedeelte toekomstbestendig in te richten. Kijk hier voor meer informatie over de nieuwbouw voor het Slingeland Ziekenhuis.

Proces

Na de verkenning maken wij afspraken met de betrokken partijen over de uitvoering, de planning en de financiering van de plannen. Dit zal in de loop van 2024 plaatsvinden. Op basis van die afspraken kan vervolgens de plan- en besteksvoorbereiding worden gestart. De planning daarvan wordt later bekend gemaakt.

Planning

WanneerWat
Eerste kwartaal 2024Verkeersberekeningen
Tweede - vierde kwartaal 2024Ontwerpfase
Eind 2024Afstemming met partners
Wanneer
Wat
Eerste kwartaal 2024
Verkeersberekeningen
Tweede - vierde kwartaal 2024
Ontwerpfase
Eind 2024
Afstemming met partners

Bereikbaar Gelderland

Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.