Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Met het programma Vrijheid willen we de generaties van na de oorlog bewust maken van de waarde van vrijheid. We staan steeds verder van de Tweede Wereldoorlog af. Alleen de verhalen, foto’s, films en nog slechts enkele getuigen brengen ons terug naar de gebeurtenissen van toen. Het blijft belangrijk dat nieuwe generaties ervan weten. Daarom gaan we na het programma Gelderland Herdenkt, 75 jaar Vrijheid verder met het programma Vrijheid.

Verder dan onze grenzen

We kijken in Vrijheid verder dan onze Nederlandse en Gelderse grenzen. Zo hebben we bijvoorbeeld ook aandacht voor de manier waarop de Verenigde Naties en de Europese Unie vrede willen bereiken. En we zorgen ervoor dat de verhalen van veteranen verteld en gehoord blijven. We richten ons met Vrijheid op een breed publiek. We willen zoveel mogelijk jongeren bij het programma betrekken. Elke Gelderlander krijgt de kans om mee te doen.

Subsidie Vrijheid

Op 27 januari 2021 stelden Provinciale Staten het beleidskader Vrijheid (PDF 3 MB) vast. Op 3 mei 2021 stelden we de subsidieregeling Vrijheid open.