HaltetaxiRRReis

Provincie Gelderland zet zich in voor een betere bereikbaarheid voor alle inwoners en reizigers. Vanaf 3 april 2022 rijdt haltetaxiRRReis.
HaltetaxiRRReis

Deze deeltaxi verbindt iedereen in Gelderland met het openbaar vervoer netwerk op plekken en momenten dat het lijngebonden openbaar vervoer niet of beperkt rijdt. Iedereen die in staat is met het openbaar vervoer te reizen, dus ook rolstoelgebruikers, kunnen gebruik maken van haltetaxiRRReis. Het doelgroepenvervoer zoals dagbesteding, zorg- en leerlingenvervoer valt niet onder haltetaxiRRReis, dit blijft bij de regiovervoersystemen ondergebracht.

De introductie van haltetaxiRRReis draagt bij aan een betrouwbaar, toegankelijk en samenhangend openbaar vervoersnetwerk, waarmee mensen zorgeloos kunnen reizen, waar ze ook heengaan.

HaltetaxiRRReis

De deeltaxi doet treinstations en bus knooppunten aan. Reizigers gaan van halte naar halte in gebieden waar geen openbaar vervoer rijdt. Haltes kunnen zijn bushaltes of speciale haltes voor haltetaxiRRReis.

Daarnaast kunnen reizigers van haltetaxiRRReis gebruik maken van bushalte naar bus- en/of treinstation binnen een straal van 15 km op tijdstippen dat de (buurt)bus niet meer rijdt. Vanaf het bus-of treinstation kan dan de reis worden vervolgd.

De tijden waarop haltetaxiRRReis rijdt zijn gelijk aan de openingstijden van het openbaar vervoer. Zo dient de haltetaxidienst echt als voor- en natransport van het reguliere openbaar vervoer, naast fietsen en lopen. HaltetaxiRRReis rijdt tijdens standaard OV-tijden, dus niet ’s-nachts.

De rit wordt met PIN, iDeal of automatisch incasso betaald. In de haltetaxiRRReis voertuigen kan niet met contant geld, OV-chipkaart of een abonnement worden gereisd.

HaltetaxiRRReis rijdt niet volgens een dienstregeling, maar kan vooraf op vertrek-en aankomsttijd worden gereserveerd. Dit kan via 

HaltetaxiRRReis maakt waar mogelijk gebruik van duurzaam elektrisch aangedreven voertuigen en zijn herkenbaar met bijvoorbeeld een bordje met logo achter de voorruit. Over het algemeen zijn dit personenauto’s. Reizigers delen mogelijk de haltetaxi met andere passagiers.

Meer informatie

Ga naar de website van RRReis voor meer informatie over de haltetaxiRRReis