Hoogwaardige fietsroute Zaltbommel - 's-Hertogenbosch (F2)

Hoogwaardige fietsroute van Zaltbommel tot 's-Hertogenbosch (F2) en is 15 km lang. Deze route is nog niet gereed en wordt uitgevoerd door provincie Gelderland. De totale kosten bedragen € 16,4 miljoen.

Hoogwaardige fietsroute F2 goed alternatief voor de A2

De gemeenten Zaltbommel, Maasdriel en ’s-Hertogenbosch en de provincies Gelderland en Noord-Brabant ontwikkelen samen met de Fietsersbond de hoogwaardige fietsroute F2, tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch. Het doel van de hoogwaardige fietsroute is om de fietstocht tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch sneller en veiliger te maken. Daarmee wordt het een aantrekkelijk alternatief voor de automobilist die op deze korte afstand (15 km) over de A2 rijdt. In het programma A2 Deil - Vught is deze hoogwaardige fietsroute opgenomen als een van de maatregelen om het fileprobleem op dat traject aan te pakken.

Comfortabel en veilig op de fiets

De hoogwaardige fietsroute krijgt brede fietspaden in een rode kleur, soms afgewisseld met een fietsstraat waarop de auto te gast is. Bij kruisingen met rustige wegen en rotondes in de bebouwde kom krijgen de fietsers voorrang, bij drukke kruisingen met autoverkeer worden tunnels of bruggen aangelegd. Hierdoor kan de fietser lekker doorfietsen.

Van ontwerp naar uitvoering

Van ontwerp naar uitvoering transcriptie

Het voorlopig ontwerp voor de hoogwaardige fietsroute is klaar. In januari/februari 2020 tekenden alle partijen de samenwerkingsovereenkomst. Inmiddels is de uitvoering gestart.

Over het tracé

Het tracé van de snelle fietsroute gaat van treinstation Zaltbommel, via de Hogeweg en de Steenweg, over de Zeedijk tot aan de gemeentegrens.

Op de afbeelding is de planning van de uitvoering te zien.

Het tracé van de snelle fietsroute loopt van de gemeentegrens met Zaltbommel over de Zeedijk en Treurenbrug naar de brug over de Maas.

Op de afbeelding kunt u zien wat de planning is van de uitvoering voor dit deel binnen de gemeente Maasdriel.

Het Brabantse deel van de snelle fietsroute loopt vanaf de brug over de Maas over de Treurenburg, via Orthen en de Mandelaweg naar treinstation 's-Hertogenbosch.

Op de afbeeldingen is te de planning van de uitvoering te zien.

Kaart

Bekijk de volledige kaart via de knop.

Partners

De gemeenten Zaltbommel, Maasdriel en ’s-Hertogenbosch en de provincies Gelderland en Noord-Brabant ontwikkelen samen met de Fietsersbond de hoogwaardige fietsroute F2 tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch. Het Rijk levert een financiële bijdrage.