N346 - Schakel Achterhoek A1

Gemeente Lochem en provincie Gelderland leggen een rondweg aan met een nieuwe brug over het Twentekanaal, de N346 Schakel Achterhoek-A1.
Laatst gewijzigd op: 4-juni-2024

De nieuwe provinciale weg is een belangrijke schakel tussen de Achterhoek, de A1 en de Stedendriehoek (Deventer-Zutphen-Apeldoorn). We leggen deze aan om de veiligheid en doorstroming van doorgaand verkeer te verbeteren. De landschappelijke inpassing versterkt de groene uitstraling van het gebied met de karakteristieke bomenlanen en landgoederen. Aannemer BAM voert de werkzaamheden voor ons uit. De openstelling van de weg is gepland in 2025.

Bouw Nettelhorsterbrug

We bouwen de nieuwe brug over het Twentekanaal (Nettelhorsterbrug) op het Streekbetonterrein. De grootste delen, de liggers en de bogen, werden op woensdag 22 februari 2024 de lucht in gehesen en moesten aan elkaar vast worden gemaakt. Daarbij stortte een deel van de brug naar beneden. Hierbij kwamen 2 bouwvakkers om het leven, 2 andere mensen raakten ernstig gewond. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. Hier doet de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoek naar.

De Nettelhorsterbrug wordt bijna 140 meter lang, 25 meter hoog en 12,5 meter breed. De brug komt op de 14 tijdelijke steunpunten te staan, evenwijdig aan de Goorseweg. 

Ontwerp van de nieuwe weg en brug

Aannemer BAM maakte het ontwerp voor zowel de weg als de brug en voert de werkzaamheden uit. De ontwerptekeningen en impressies vindt u op de pagina ‘ontwerp’

Op de hoogte blijven?

Met de BouwApp van de aannemer kunnen belangstellenden op de hoogte blijven van de werkzaamheden, de planning en de te verwachten hinder. Deze app is gratis en eenvoudig te downloaden in de Appstore of GooglePlay onder ‘Bouwapp’. Deze app herkent u aan het symbool van een gele bouwhelm. Of scan de QR-code om direct de BouwApp te downloaden. 

App gedownload? Volg dan eenmalig onderstaande stappen: 

  1. Ga naar ‘Ontdek’ 
  2. Zoek op ‘N346’
  3. Selecteer het project (N346 Schakel Achterhoek – A1'  
  4. Klik op ‘Volgen'

QR code om de BouwApp mee te downloaden

Nieuwsbrieven

We houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Daarom versturen we nieuwsbrieven. Lees ze terug of meld u aan voor het ontvangen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

Ga naar onze contactpagina.