Samen werken aan leefbaarheid

Heeft u een idee voor de verbetering van de leefbaarheid en verbondenheid tussen mensen in uw buurt of wijk? En wilt u hier samen met anderen werk van maken? Dan helpen wij u graag.

Idee voor uw buurt? Wij helpen!

Heeft u een idee voor de verbetering van de leefbaarheid en verbondenheid tussen mensen in uw wijk of dorp? En wilt u hier samen met anderen werk van maken? Dan helpen wij u graag. U kunt bij ons subsidie aanvragen voor uw plan. Bent u op zoek naar inspiratie en ideeën? Kijk dan in ons online inspiratiemagazine Leefbaarheid en op onze initiatievenkaart. Op ons online platform Leefbaarheid kunt u ook in gesprek met anderen hierover.

Hulp van de Leefbaarheidsalliantie

Heeft u professionele ondersteuning nodig bij het opstellen van uw plannen of kunt u hulp gebruiken in de samenwerking met anderen? Dan staat de Leefbaarheidsalliantie Gelderland voor u klaar: 4 door de provincie gesubsidieerde organisaties die initiatieven van actieve bewoners en eventueel (sociale) ondernemingen ondersteunen. U kunt hen bereiken via vraag@leefbaarheidgld.nl. Zij helpen u ook bij leefbaarheidsprojecten die wij niet subsidiëren: kijk hiervoor op het platform Leefbaarheid.

Subsidie voor aanpassing van uw dorps- of buurthuis

Beheerders van dorpshuizen, buurthuizen en andere gemeenschapsvoorzieningen kunnen subsidie aanvragen voor aanpassingen aan het gebouw. Het gaat hierbij om aanpassingen die nodig zijn om het gebouw toegankelijk te maken voor mindervaliden, geschikt te maken voor nieuwe activiteiten of energiezuiniger te maken.

Dorpshuis van het jaar 2019 

Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van de wijk of het dorp? Welk dorpshuis brengt het hele dorp op de been? Geef uw dorpshuis op voor de verkiezing Dorpshuis van het jaar 2019 en wie weet staat Angelique binnenkort bij u op de stoep! Aanmelden kan tot zaterdag 1 juni 2019 op de website van Dorpshuis van het jaar.

Leefbaarheid in Eerbeek en Loenen

De leefbaarheid in Eerbeek en Loenen staat onder druk. De papiermolens zijn uitgegroeid tot grote (internationale) bedrijven en hebben een aantrekkende werking gehad op de vestiging van andere bedrijven. Dit heeft gevolgen voor de leefbaarheid. In het project Eerbeek-Loenen 2030 werken partijen samen om hier wat aan te doen.