Projecten O&A

Op deze pagina geven we een overzicht van wat provincie Gelderland doet op het gebied van Onderwijs en Arbeidsmarkt.

Hieronder staat een overzicht van alle lopende projecten die provincie Gelderland mede mogelijk maakt. Afgeronde projecten staan in het archief.  

Lifeport Welcome Center

Een expatcenter voor de regio, dat (in samenwerking met Radboud Universiteit en TheLifenet.eu) voorziet in het beter aantrekken, verwelkomen en behouden van internationaal talent. En hiermee ook de bedrijven en kennisinstellingen waarvoor ze werken. Behalve gemeentelijke dienstverlening (verstrekken BSN-nummers) en IND-dienstverlening (verstrekken verblijfsvergunning en afname biometrische gegevens) worden er ook sociale en private projecten en programma’s aangeboden.

No waste

Een vmbo-school, een gemeente en een Rotaryclub slaan de handen ineen om de praktijk van onze circulaire economie toegankelijk te maken. De school kiest het aanknopingspunt uit het eigen lesaanbod en de gemeente en Rotaryleden maken vervolgens de circulaire economie vanuit hun netwerk en expertise toegankelijk. Van oesterzwammen kweken tot ecologische woningen, van oplossingen voor zwerfafval tot zonnepanelen.

Praktijkopleidingscentrum Autoschadeherstelbranche

De autoschadeherstelbranche heeft een groot tekort aan kwalitatief en modern opgeleide vakmensen. Om dit tekort aan te vullen wordt er een modern praktijkcentrum opgezet. Hier worden (toekomstige) werknemers geschoold met de nieuwste lesmethoden, technieken en de modernste apparatuur. Ze worden goed voorbereid of bijgeschoold zodat ze aan het werk kunnen in het snel veranderende beroep van autoschadehersteller en autospuiter.

Kom in gesprek!

We nodigen u uit eens bij de buren te kijken en te ontdekken wat we van elkaar kunnen leren. Samen komen we altijd verder. Heeft u vragen over de projecten, ons beleid of onze thema’s? Wij gaan graag met u in gesprek!