Nationale Agenda Laadinfrastructuur

Het aantal elektrische voertuigen neemt snel toe in Nederland. Dat is goed nieuws, want om de klimaatdoelen te halen moet ook onze mobiliteit verduurzamen. Dat hebben alle overheden in Nederland afgesproken in het Klimaatakkoord.
Elektrische auto wordt opgeladen

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

NAL-regio Oost 

We werken samen met provincie Overijssel als regio Oost-Nederland in het kader van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur. Samen met gemeenten, netbeheerders en bedrijven werken we aan een slim, dekkend en betrouwbaar laadnetwerk in de regio, dat meegroeit met het aantal elektrische voertuigen. Op die manier bouwen we aan duurzame mobiliteit, een klimaatneutrale regio én aan een schone en gezonde leefomgeving.

Laadconsulenten

Voor elke gemeente in Gelderland en Overijssel is er een laadconsulent. Deze laadconsulent ondersteunt gemeenten met kennis en expertise.
Laadconsulenten staan centraal | Nationale Agenda Laadinfrastructuur

Aanpak logistieke laadinfrastructuur 

De laadinfrastructuur voor de logistieke bedrijven vraagt om een aparte aanpak. Als eerste brengen we de behoefte aan laadinfrastructuur in kaart voor bestelwagens en vrachtwagens op bedrijventerreinen in Gelderland en Overijssel. Zo krijgen we duidelijkheid welke en hoeveel laadinfrastructuur waar en wanneer nodig is, of dat ook in het elektriciteitsnet past en hoeveel ruimte dit vraagt. Meer weten over de volgende stappen: 
NAL-regio Oost start met uitrol laadinfra voor bedrijven | Nationale Agenda Laadinfrastructuur 

Adviseur logistieke laadinfrastructuur voor ondernemers 

Voor gemeenten en ondernemers in Gelderland en Overijssel met vragen over laadinfra is er een technisch adviseur logistieke laadinfrastructuur. Deze adviseur helpt hen bij vragen over het laden van logistieke voertuigen, bijvoorbeeld over het laden op eigen terrein, het snelladen onderweg of het vormgeven van een collectief of openbaar laadplein. De technisch adviseur is bereikbaar via GO-RAL@overijssel.nl.

Laadtarieven elektrisch rijden in uw gemeente 

Wilt u weten welke laadprijzen er in Gelderland gelden bij de openbare laadpalen? Dan bieden wij u een overzicht van de laadprijzen bij openbare laadpalen waarvoor NAL-regio Oost-Nederland het contractmanagement voert namens de deelnemende gemeenten. 

Stappenplan snelladers

Om de uitrol van laadpalen te versnellen, maakten we een Stappenplan snelladers. Dit plan helpt overheden bij het afwegen waar snelladers passen en waar je bij de uitvoering aan moet denken.
Stappenplan Snelladen - Provincie Gelderland 

Jaarplan 2023

In 2022 was de start van de concessie met Vattenfall InCharge een belangrijke mijlpaal. 69 gemeenten nemen deel aan deze concessie voor de realisatie van publieke laadpalen. In 2023 gaan we verder met wat we al in gang hebben gezet en zijn er acties waar we ons extra op richten. Lees over de speerpunten in ons jaarplan 2023

Contact

Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar het team NAL-regio Oost.