Woest&Bijster Tussentijds

Om ons als organisatie gedegen voor te bereiden op de grote stap richting een grootschalig festival in 2022, hebben we een 4-tal pilots gedaan, verspreid over 2020 en 2021. Kijkt u mee?
Woest&Bijster Tussentijds

De voorstelling Oor-sprong was gepland in het voorjaar, maar is door de coronamaatregelen van de overheid verplaatst naar het najaar: 26 en 27 september. We hebben in samenspraak met de kunstenaars en overheden veiligheidsmaatregelen genomen, waardoor deze voorstelling doorgang heeft kunnen vinden. 

Op zaterdag is een begeleide wandeling georganiseerd, waardoor bezoekers naar de voorstelling konden wandelen met een picknicktas gevuld met een lunch van De Groene Waard.

Dit experiment heeft doorgang kunnen vinden zoals gepland: 4 juli - 4 augustus 2020

Kunstenaar Niels van Bunningen (meester) en Marieke Sluijmer (gezel) hebben zich 4 weken laten inspireren door het Landgoed en 2 kunstwerken gemaakt op locatie. Het publiek kon dit werkproces van nabij volgen. 

Van deze AIR is een mini-docu gemaakt. Gedurende het werkproces zijn beide kunstenaars geïnterviewd door Pieter Jongsma en gefilmd door documentairemaker Maarten Schraa. De mini-docu is op 11 december gepresenteerd tijdens het Filmhuis experiment in De Smeedplaats.

Het publiek heeft het ter plekke mee kunnen kijken zeer gewaardeerd.

Op 3 juli was er een feestelijke opening met muziek  en een rondleiding door de kunstenaars. Ze hebben beiden een kunstwerk gerealiseerd:

  • Focus/ Marieke van Bunningen
  • Cyclus/Niels van Bunningen

De werken waren tot 1 november te bezichtigen.

Op Landgoed Hoekelum zou in 2020 een voorstelling gemaakt en uitgevoerd worden door Nachttheater onder regie van Jimmy Deegens. Omdat Corona een te groot risico inhield is besloten dit evenement voor 2020 te annuleren en door te schuiven naar oktober 2021. Op 24 en 25 oktober 2021 hebben op Hoekelum 4 voorstellingen plaatsgevonden: Sleutels, Poekie en de oude dagen.

Door de geldende coronamaatregelen hebben we het Filmhuis gesplitst in verband met het maximale aantal bezoekers.

11 december is er een besloten filmhuisavond geweest, waarvoor de leden van team Woest&Bijster uitgenodigd waren in de Smeedplaats, Bennekom. De mini-docu AIR is daar vertoond en de artfilm Manifesto is bekeken en besproken in een filmcafe setting. We bespraken met het team of deze werkwijze meegenomen kon worden naar Woest&Bijster XL 2022.

Op 12 december heeft Homo Naturalis 3 voorstellingen vertoond in Het Akoesticum Ede.

Na elke voorstelling volgde een nagesprek tussen kunstenaars en publiek. 

Meer weten?

Woest&Bijster heeft een eigen website waarop zij veel informatie geven.