Veelgestelde vragen

Praktische vragen over snelfietsroutes.

Vragen

De Nederlandse Bewegwijzeringsdienst (NBd) bedenkt voor iedere hoogwaardige fietsroute een nummer. Vóór het nummer staat een F, zodat u gelijk weet dat het om een fietsroute gaat. 

  • F 325 RijnWaalpad
  • F 112 a/b De Liemers
  • F 173a Batavierenpad Noord
  • F 173b Batavierenpad Zuid
  • F 112 a/b Westervoort-Zevenaar
  • F 344 Apeldoorn-Deventer

Het lijstje is nog niet compleet. Zodra er weer een nummer bekend is vullen we het lijstje aan.

Hoogwaardige fietsroutes worden met een herkenbaar nummer aangeduid op de bewegwijzeringsborden. De verlichting aan het RijnWaalpad en De Liemers hebben de vorm van het logo. Verder kunt u de route herkennen aan het overwegend rode asfalt. Op een aantal plaatsen ziet u het logo op het asfalt staan. 

Bij het Rijnwaalpad, de Liemers en het Batavierenpad zijn nummers op de fietsborden te vinden. Langs de andere hoogwaardige fietsroutes worden ze later geplaatst.

Dat is wel het streven! We leggen de routes zo veel mogelijk in de voorrang aan. Toch kan dat niet altijd, bijvoorbeeld bij een hele drukke kruising. Als een zijweg met haaientanden of een uitritconstructie aansluit op de hoogwaardige fietsroute, heeft u wel voorrang. De gangbare voorrangsregels gelden, maar let altijd goed op en neem niet zomaar voorrang!

Elke lijn geeft het traject aan van de route. Een doorgetrokken lijn betekent: dit traject is af. Een gestippelde lijn betekent: hier wordt gewerkt of uitvoering moet nog starten. De kleur van de lijn is het zelfde als de kleur van de tweede schakel in het logo.

Zit uw vraag er niet tussen?

Neem contact op met het provincieloket van de provincie Gelderland.