Veelgestelde vragen hoogwaardige fietsroute Zevenaar - Westervoort

Bekijk de veelgestelde vragen over de hoogwaardige fietsroute tussen Zevenaar en Westervoort.

Veelgestelde vragen

Hoogwaardige fietsroute De Liemers en de F12 liggen hemelsbreed ruim 1 kilometer uit elkaar. Toch ontsluiten beide routes een heel ander gebied. De Liemers is vooral gericht op de treinreizigers en de werklocaties die zuidelijk van het spoor liggen. De F12 ontsluit de vele bedrijventerreinen langs de A12. Zo ligt het bedrijf met meer dan 1200 medewerkers van Liander aan de F12. De medewerkers die op de fiets naar het station willen, hoeven na aanleg van de F12 niet meer om te fietsen. Het scheelt ruim 15 minuten.

De naam F12 refereert aan de snelweg A12 waarlangs deze route loopt. Het is de officiële naam van de route. Alle hoogwaardige fietsroutes krijgen een dergelijke naam. Voor de F12 is geen populaire naam bedacht.

Onderzoek op het RijnWaalpad langs de A325 heeft uitgewezen dat de verontreiniging van de auto’s op de snelweg in een open landschap voldoende verwaaien. Op het RijnWaalpad zijn geen verhoogde concentraties van verontreinigde lucht aangetroffen. Geluidshinder kan wel optreden ter hoogte van de Edisonstraat in Zevenaar waar de route minder dan 400 meter langs de snelweg ligt. De beplanting langs de Didamseweg dempt het geluid voor een deel.

De F12 kruist op 2 plaatsen de fietstocht ‘Rondje Liemers’. Het eindpunt van de F12 bij Zevenaar sluit aan op fietspaden in het bedrijventerrein 7poort. Aan de andere kant sluit de F12 in Westervoort aan op De Liemers richting Arnhem over de IJsselbrug.

Contact

Zit uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.