Hoogwaardige fietsroute Nederrijnpad

Hoogwaardige fietsroute Nederrijnpad loopt van Wageningen 5 Meiplein tot Roermondsplein in Arnhem. Deze route is nog niet gereed. Gemeente Wageningen, Renkum en Arnhem leggen de route aan deze kost € 5,72 miljoen.
Snelle fietsroutes Nederrijnpad Onderlangs Oude Kraan.

Verbinden

De hoogwaardige fietsroute tussen Wageningen en Arnhem verbindt belangrijke woon-werklocaties en dorpskernen. De route gaat zo veel mogelijk over autovrije en autoluwe wegen. Een route met de minste hoogteverschillen had de voorkeur, daarom hebben we gekozen voor een route langs de Rijn, onderlangs de Wageningseberg. Pas voorbij Oosterbeek (richting Arnhem) komen er enkele klimmetjes. De route gaat via de prachtige Fonteinallee bij kasteel Doorwerth.

De missing link van deze route is de verbinding ter hoogte van Renkum/Heelsum tussen Parenco en de doorgang onder de A50. Een nieuw fietspad door de uiterwaarde aan de zuidkant van de N225 verkort de route met een halve kilometer. Het maakt de hele fietstocht een stuk veiliger, sneller en comfortabeler.

Kaart

Bekijk de volledige route op de kaart via de knop of ga naar de veelgestelde vragen.

Partners

De gemeenten Wageningen, Renkum en Arnhem, de provincie Gelderland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Fietsersbond zorgen samen dat de hoogwaardige fietsroute er komt. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering. De provincie Gelderland voert de regie. De rijksoverheid financiert mee. De Fietsersbond praat mee en adviseert in de planfase.