Hoogwaardige fietsroute Bemmel - Groessen (F15)

De hoogwaardige fietsroute van Bemmel tot Groessen loopt van Ressen tot Duiven/Zevenaar. De route kost ongeveer € 4,5 miljoen.

Snelle fietsroute langs nieuwe A15

Rijk en provincie Gelderland leggen een nieuwe snelweg aan: de doorgetrokken A15 van Ressen naar de A12 bij Duiven en Zevenaar. Hiermee ontstaat een nieuwe verbinding over het Pannerdensch Kanaal. Provincie Gelderland, de gemeenten Lingewaard en Duiven en Rijkswaterstaat bereiden ook de aanleg voor van een fietspad langs deze A15. Zodat ook fietsers kunnen profiteren van deze nieuwe verbinding.

Fietsnetwerk van hoge kwaliteit

De fietsroute verbindt niet alleen beide oevers van het Pannerdensch kanaal, maar ook de bestaande hoogwaardige fietsroutes RijnWaalpad (tussen Nijmegen en Arnhem) en De Liemers (tussen Zevenaar en Arnhem).
De nieuwe route langs de A15 kan dus ook gebruikt worden om bijvoorbeeld sneller op de fiets in Nijmegen te komen. Zo ontstaat er een fietsnetwerk van hoge kwaliteit in de regio Arnhem-Nijmegen-Liemers.

Over het tracé

Planning en besluitvorming

Rijkswaterstaat houdt bij de uitvoering van de A15-werkzaamheden rekening met de fietsroute. De route wordt gelijktijdig uitgevoerd met de aanpassingen aan de A15. Bekijk de volledige route op de kaart via de knop.

Partners

De gemeenten Lingewaard en Duiven, provincie Gelderland, en Rijkswaterstaat zorgen samen dat de hoogwaardige fietsroute F15 er komt. Provincie Gelderland voert de regie.